ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας
Εκκρεμεί το αποτέλεσμα μίας ακόμη εξέτασης που αναμένεται από εργασία στην Ελβετία INTIME/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Στην ανακρίτρια βρίσκονται πλέον οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας, που αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση της καταγγελίας βιασμού στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένονται και οι απαντήσεις από το εργαστήριο της Ελβετίας. 

Οι τοξικολογικές εξετάσεις βρίσκονται στα χέρια των Αρχών, αφότου παραδόθηκαν από το τοξικολογικό κέντρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή εκκρεμεί το αποτέλεσμα μίας ακόμη εξέτασης η οποία αφορά στο εύρος του αλκοόλ στο αίμα της 24χρονης. Η συγκεκριμένη εξέταση αναμένεται να βγει από το αντίστοιχο εργαστήριο στη Βέρνη της Εβελτίας.

Παράλληλα, ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας, που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, μίλησε για τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση αναφορικά με την εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε για την ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας.

Ο κ. Θανάσης Ζιώγας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι χθες Παρσκευή κατέθεσε ο βασικός κατηγορούμενος για το κύκλωμα, σημειώνοντας ότι κατασχέθηκαν το τηλέφωνο και το λάπτοπ του από ενέργειες που γίνονται από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Ακόμη, όπως είπε πρόκειται για μια νέα έρευνα την οποία οι Αρχές εκτελούν με ταχύτητα εκτελούν. Αναφερόμενος στην 24χρονη και τη χθεσινή της κατάθεση, τόνισε πως «κατέθεσε με θάρρος», για τα όσα κτηνώδη έγιναν στη σουίτα, στο πάρτι της πρωτοχρονιάς.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Επιβεβαίωσε την ιατροδικαστική έκθεση που αποτυπώνει βία στην Γεωργία, το κατέθεσε και υπάρχει πλήρη ταύτιση με τα ευρήματα της ιατροδικαστική έκθεση. Ό,τι κατέθεσε αποδεικνύεται και από τα μηνύματα και τις κλήσεις που έκανε μέσω του τηλεφώνου της, αυτά τα οποία κατέθεσε περί της ώρας που πήγε, έφυγε, και επέστρεψε στο πάρτι αλλά και της πρόσκλησης που έλαβε».

«Αυτό που απομένει όπως είπε είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, για να επικυρώσει την ιατροδικαστική έκθεση. Τότε θα αλλάξει η κατηγορία και θα ανοίξουν δυο δρόμοι: Αυτός της φυλακής για τους υπαίτιους και αυτός της ζωής για την Γεωργία. Είδε των ζωή κατάματα ζήτησε την βοήθεια από την κοινωνία και το πέτυχε. Είναι το κορίτσι του καθενός, του δικού μας σπιτιού», είπε ο κ. Ζιώγας.

Όσον αφορά την αποστολή των εξετάσεων στη Γενεύη, σημείωσε πως η εντολή αυτή έγινε από την ανάκριση. Στις τοξικολογικές εξετάσεις, όπως είπε, αναμένεται να βρεθεί υπνωτική ουσία από το ποτό το οποίο προσφέρθηκε στη Γεωργία: «Με το χάπι αυτό δεν καταλαβαίνεις καθόλου τι σου γίνεται όυτε μπορείς να αντιδράσεις και δεν θυμάσαι τίποτα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ