ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Πυροσβεστική: Αλυσίδες παντού ακόμα και στο Σύνταγμα

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Πυροσβεστική: Αλυσίδες παντού ακόμα και στο Σύνταγμα
Η Πυροσβεστική απηύθυνε επίσης σύσταση να κλείσουν άμεσα όλες οι είσοδοι της Αττικής Οδού CNN Greece

Σύσταση οι οδηγοί να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά αλυσίδες οπουδήποτε και αν κινούνται στο οδικό δίκτυο της χώρας, απηύθυνε η Πυροσβεστική, λόγω των τεράστιων προβλημάτων που προκαλεί το σφοδρό κύμα της κακοκαιρία «Ελπίδα».

Συγκεκριμένα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ζήτησε πριν από λίγο επίσημα, σύμφωνα με πληροφορίες της Μίνας Καραμήτρου, να βάζουν στα οχήματά τους αντιολισθητικές αλυσίδες, ή χιονολάστιχα, είτε κινούνται στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, είτε στα βόρεια προάστια.

Νωρίτερα η Πυροσβεστική απηύθυνε σύσταση να κλείσουν άμεσα όλες οι είσοδοι της Αττικής Οδού. Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε στην διαχείριση του αυτοκινητόδρομου, ωστόσο δεν υπάρχει νεότερη πληροφόρηση για το εάν έγινε δεκτό.

Να σημειωθεί ότι στην Αττική Οδό και κυρίως στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων από οδηγούς που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Νωρίτερα στην Αττική Οδό είχαν σημειωθεί και ατυχήματα λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου. Πολλά αυτοκίνητα βγήκαν από την πορεία τους και πολλοί οδηγοί περίμεναν αρκετή ώρα για βοήθεια, εν μέσω της σφοδρής χιονόπτωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ