ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Ελπίδα: Έκτακτη ενημέρωση από Πολιτική Προστασία, ΕΛ.ΑΣ., ΕΜΥ και Περιφέρεια Αττικής

Κακοκαιρία Ελπίδα: Έκτακτη ενημέρωση από Πολιτική Προστασία, ΕΛ.ΑΣ., ΕΜΥ και Περιφέρεια Αττικής
CNN Greece

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίδα» που πλήττει τη χώρα, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής από το πρωί της Δευτέρας.

Στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιο Μάνο.

Σε Αττική, Εύβοια και Κρήτη εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα ηλεκτροδότησης, εξαιτίας της κακοκαιρίας σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ. Σε αρκετές από τις περιοχές υπάρχουν δυσκολίες και στην πρόσβαση των συνεργείων του Διαχειριστή στις βλάβες, λόγω των χιονοπτώσεων.

Ειδικότερα:

Αττική

Διακοπή της ηλεκτροδότηση στην Παλλήνη περί την λεωφόρο Μαραθώνος, και την Ανθούσα. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται με αμείωτους ρυθμούς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζοντας προβλήματα πρόσβασης λόγω της χιονόπτωσης.

Εύβοια

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών. Οι βλάβες εντοπίζονται στο Μαντούδι, το Αλιβέρι, τα Ψαχνά και τους Ωρεούς.

Βοιωτία

Διακοπές σημειώνονται στην Περιοχή της Θήβας περί την λίμνη Υλίκη και στο Πήλιο προς την νότια πλευρά του. Η ηλεκτροδότηση των Σποράδων συνεχίζεται χωρίς προβλήματα μέχρι τώρα.

Νησιά

Η κακοκαιρία έχει επηρεάσει μέχρι τώρα το βορειοανατολικό Αιγαίο (κυρίως τη Λήμνο, τη Χίο και την Ικαρία), τις Κυκλάδες (κυρίως Νάξο, Πάρο, Μύκονο, Σύρο, Αμοργό, Σέριφο, Κύθνο, Σίφνο, Μήλο).

Κρήτη

  • Στα Χανιά: Οι περιοχές στις οποίες σημειώθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης είναι: Βλητές, Πυθάρι, Κουνουπιδιανά, 'Αγιος Ονούφριος, Σταυρός. Έχει ήδη ξεκινήσει επιθεώρηση του δικτύου για τον εντοπισμό της βλάβης.
  • Στο Αρκαλοχώρι, στον οικισμό των σεισμόπληκτων έχει μεταφερθεί γεννήτριες ονομαστικής ισχύος 300 kVA. Έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες καλωδιώσεις και το Η/Ζ έχει ήδη εγκατασταθεί και δοκιμαστεί.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου υπάρχει έντονη χιονόπτωση, στάλθηκε ένα συνεργείο δύο ατόμων, το οποίο θα παραμείνει όλο το βράδυ για την άμεση αντιμετώπιση των βλαβών.

Στις Περιφέρειες Μακεδονίας - Θράκης, Πελοποννήσου, Ιονίου καθώς και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα δεν αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ