ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεργασία στο Δημόσιο την Τρίτη - Ισχυρή σύσταση και για τον ιδιωτικό τομέα

Τηλεργασία στο Δημόσιο την Τρίτη - Ισχυρή σύσταση και για τον ιδιωτικό τομέα
Με τηλεργασία το Δημόσιο την Τρίτη, ισχυρή σύσταση και για τον ιδιωτικό τομέα INTIME / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με τηλεργασία θα λειτουργήσει το Δημόσιο αύριο, Τρίτη, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει τη χώρα, με το υπουργείο Εργασίας να απευθύνει ισχυρή σύσταση για εξ αποστάσεως εργασία και για τον ιδιωτικό τομέα.

Μέσω τηλεργασίας από τους υπαλλήλους θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες αύριο, Τρίτη, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που «σαρώνουν» τη χώρα. Όπως αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, το μέτρο αφορά υπαλλήλους, των οποίων η φύση των καθηκόντων επιτρέπει την εξ αποστάσεως άσκησή τους.

Για τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να ασκήσουν εργασία από απόσταση και η προσέλευση στην υπηρεσία δεν είναι δυνατή, θα γίνει χρήση των προβλεπόμενων δικαιούμενων αδειών. Από τα παραπάνω εξαιρούνται εργαζόμενοι που απασχολούνται σε υπηρεσίες αιχμής, οι αρμοδιότητες των οποίων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αντιμετώπιση ή την πρόληψη των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Σχετικά με την εξυπηρέτηση του κοινού, η εγκύκλιος καλεί τους επικεφαλής κάθε υπηρεσίας να μεριμνήσουν για την ενημέρωση των πολιτών με κάθε πρόσφορο τρόπο και σε κάθε περίπτωση μέσω του δικτυακού τους τόπου για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών τους, ιδίως στις περιπτώσεις των υπηρεσιών που έχουν ως κύρια αρμοδιότητα την εξυπηρέτηση του κοινού κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού.

Ισχυρή σύσταση και για τον ιδιωτικό τομέα

Στο πλαίσιο των μέτρων για την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων από την κακοκαιρία «Ελπίς» το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κάνει ισχυρή σύσταση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν την τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Κατά τα άλλα ισχύουν οι προηγούμενες ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί σχετικά με τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και τα δικαιώματα των εργαζομένων για την αντιμετώπιση αυτών των έκτακτων συνθηκών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ