ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Ελπίδα: Ποιες περιοχές τίθενται σε γενική αργία την Τρίτη - Τι θα ισχύει για τα σχολεία

Κακοκαιρία Ελπίδα: Ποιες περιοχές τίθενται σε γενική αργία την Τρίτη - Τι θα ισχύει για τα σχολεία
CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

Σαρωτική είναι η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα», δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη κηρύσσεται για αύριο, Τρίτη 25 Ιανουαρίου κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων.

Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Τα ΜΜΜ θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό.

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Τι θα ισχύει για τα σχολεία

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας λόγω της κήρυξης γενικής αργίας, δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 25 Ιανουαρλιου, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξ αιτίας της κακοκαιρίας, καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης.

Στις περιοχής που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Όσον αφορά στα self test το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι δεν θα διενεργηθούν στις περιοχές με κλειστά σχολεία. Σχετικές οδηγίες θα δοθούν από το υπουργείο για το πρόγραμμα διενέργειας σέλφ τεστ αυτή την εβδομάδα στις περιοχές αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ