ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους εγκλωβισμένους επιβάτες στην Οινόη - Επιστρέφουν στην Αθήνα

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους εγκλωβισμένους επιβάτες στην Οινόη - Επιστρέφουν στην Αθήνα
Καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας οι επιβάτες παρέμεναν εντός της αμαξοστοιχίας σε πολικές θερμοκρασίες

Πίσω στην Αθήνα μεταφέρονται οι εγκλωβισμένοι επιβάτες του τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Το αμαξοστοιχία 56 ξεκίνησε κανονικά τη Δευτέρα στις 15.20 ωστόσο ακινητοποιήθηκε καθώς είχε γίνει ατύχημα στο δρομολόγιο IC54 της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Λειβαδιά και οι επιβάτες του έμειναν αποκλεισμένοι μέσα στο συρμό στην περιοχή της Οινόης.

Οι αντιδράσεις των επιβατών είναι έντονες, καθώς μετά τη 17ωρη και πλέον ταλαιπωρία τους, θα επιστρέψουν τελικά στην αφετηρία τους στην Αθήνα με λεωφορεία και δε θα φτάσουν καν στον προορισμό τους.

Καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας οι επιβάτες παρέμεναν εντός της αμαξοστοιχίας σε πολικές θερμοκρασίες, χωρίς καμία ενημέρωση, περιμένοντας να δοθεί τέλος στη οδύσσεια τους και να καταφέρουν να φτάσουν επιτέλους στον προορισμό τους.

Αγανακτισμένη επιβάτης κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ πως βρίσκεται μέσα στο τρένο μαζί με τα παιδιά της, πως ταλαιπωρήθηκαν πάρα πολύ και μέσα στο συρμό έχει κρύο, ενώ οι προμήθειες έχουν τελειώσει και έχουν μόνο νερό.

Όπως ανέφερε νωρίτερα στην ιστοσελίδα GRTimes ο εργαζόμενος στην έκδοση εισιτηρίων του ΟΣΕ Θήβας Δημήτρης Φρούσιος «όλες οι γραμμές είναι ακινητοποιημένες από την κακοκαιρία και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση άνωθεν για το πως να διαχειριστούμε την κατάσταση», ενώ συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν εργαζόμενοι από εργοστάσια που πρέπει να μετακινηθούν στη Χαλκίδα, και περιμένουν από τις 15:20 στον σταθμό της Θήβας, χωρίς να υπάρχει αμαξοστοιχία που να εκτελεί δρομολόγιο και χωρίς να έχουν ενημερωθεί, με αποτέλεσμα να αναμένουν μέσα στο κρύο για να γυρίσουν σπίτια τους».

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Newsbomb.gr ότι στον σταθμό της Οινόης βρίσκονται τρία τρένα, εκ των οποίων το ένα αφορά την αμαξοστοιχία που ενεπλακη στη χθεσινή σύγκρουση.

Όπως είπε, οι επιβάτες του συγκεκριμένου τρένου αποβιβάστηκαν στη μία τα ξημερώματα και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της Λαμίας.

Τα άλλα δύο τρένα αφορούν δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, ενώ πριν από λίγο υπήρξε ανακοίνωσε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πως θα μεταβούν τρια σημεία προκειμένου να μεταφερθούν οι επιβάτες, με την σημείωση πως οι επιβάτες ξεπερνούν τους 150.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ