ΕΛΛΑΔΑ

Μαρτυρία στο CNN Greece: Ο «Γολγοθάς» εγκλωβισμένου οδηγού στην Αττική Οδό

Μαρτυρία στο CNN Greece: Ο «Γολγοθάς» εγκλωβισμένου οδηγού στην Αττική Οδό
Οδηγός, εγκλωβίστηκε στην Αττική οδό, από τις 10:30 το πρωί έως τις 6:30 το πρωί της επόμενης ημέρας, όταν κατάφερε περπατώντας μέσα στο χιόνι να βρει καταφύγιο στο αεροδρόμιο CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

Τις ατελείωτες και δραματικές ώρες που βίωσε εγκλωβισμένος στα χιόνια σε έναν από τους πιο σύγχρονους αυτοκινητόδρομους της χώρας στο κέντρο της Αθήνας την Αττική Οδό, αφηγείται στο CNN Greece ένας από τους χιλιάδες οδηγούς που έζησαν την ίδια τραγική περιπέτεια την ημέρα της σφοδρής χιονοθύελλας από την κακοκαιρία Ελπίδα.

Ο οδηγός, εγκλωβίστηκε στην Αττική οδό, από τις 10:30 το πρωί και περιγράφει πώς τελικά κατάφερε να βρει καταφύγιο στο αεροδρόμιο όπου τον οδήγησαν άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, στις 6:30 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Με μεγάλη αγανάκτηση, αφηγείται πως όλες αυτές τις ώρες τις ατελείωτης αναμονής μέσα στο χιόνι και το πολικό ψύχος, δεν πέρασε ούτε ένας άνθρωπος να τους μοιράσει ένα μπουκάλι νερό, ενώ όταν έφθασαν τελικά στο αεροδρόμιο και μετά από όλη αυτή την πρωτοφανή ταλαιπωρία, το μόνο που τους παρείχαν ήταν ένα κουπόνι των 10 ευρώ για ένα καφέ ή σάντουιτς.

«Δίπλα στο αυτοκίνητο μου υπήρχε ένας άνθρωπος που είχε άσθμα και έπρεπε να πάρει τα φάρμακά του, αλλά δεν ήρθε κανένας. Δεν ξέρω τι απέγινε. Ούτε στρατός πέρασε ούτε ένα μπουκάλι νερό μας έδωσαν, τίποτα. Όσο είμαστε εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, δεν πέρασε κανείς. Περίπου στις 1.30 τα ξημερώματα εμφανίστηκαν από την Πολιτική Προστασία και μας είπαν με εντολή πρωθυπουργού να πάμε στο αεροδρόμιο», αφηγείται ο οδηγός.

«Αλλά για να γίνει αυτό έπρεπε να περπατήσουμε μιάμισι ώρα μέσα στον πάγο και το χιόνι. Άλλοι ήταν μεγάλοι άνθρωποι άλλοι με προβλήματα, ο ξάδερφός μου είχε πάθει έμφραγμα».

«Για να πάμε στο αεροδρόμιο, έπρεπε να φθάσουμε στον Προαστιακό. Εκεί έπρεπε να ανέβουμε την μάντρα για να μπούμε στο σταθμό. Βοηθούσαμε, τραβάγαμε τους ηλικιωμένους που δεν μπορούσαν να την ανέβουν», εξιστορεί.

Τελικά όταν κατάφεραν να φθάσουν στο αεροδρόμιο, ο κόσμος όπως μας λέει ήταν αγανακτισμένος.

«Στο αεροδρόμιο ο κόσμος ήταν αγανακτισμένος. Εκεί μας έδωσαν ένα κουπόνι δεκα ευρώ για να πάρουμε ένα καφέ ή ένα σάντουιτς. Άλλοι έσκισαν τα κουπόνια, εγώ το πήρα να πω την αλήθεια γιατί πεινούσα. Στη συνέχεια καθίσαμε στο πάτωμα ή σε καρέκλα μέχρι το πρωί, αφού δεν υπήρχε ξενοδοχείο όπως μας είχαν πει. Είμαστε 500 άτομα το αεροδόμιο».

«Κατά τις 6:30 το πρωί ήρθε κάποιος και μας είπε με εντολή πρωθυπουργού ότι από τον προαστιακό θα πάμε σπίτι και μετά να έρθουμε να πάρουμε τα αυτοκίνητα μας», καταλήγει.

Ο οδηγός, σημειώνει επίσης πως όταν μπήκε στην Αττική Οδό, ρώτησε αν είναι ο δρόμος είναι ανοικτός και του απάντησαν θετικά.

Φωτογραφίες από τις προσπάθειες απεγκλωβισμού των αυτοκινήτων στην Αττική Οδό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ