ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: 32 πουλιά χάθηκαν από το Αττικό Πάρκο - Έκκληση για τον εντοπισμό τους

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: 32 πουλιά χάθηκαν από το Αττικό Πάρκο - Έκκληση για τον εντοπισμό τους
Πρόκειται για απειλούμενα είδη που απαιτούν ειδικές συνθήκες και ειδική διατροφή για την επιβίωση τους Πηγή: Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Έκκληση για τα 32 πουλιά που χάθηκαν εν μέσω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», όταν προκλήθηκαν ζημιές στα κλουβιά τους απευθύνει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Τα πτηνά είναι απειλούμενα είδη που χρειάζονται ειδικές συνθήκες διαβίωσης και ειδική διατροφή για την επιβίωσή τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, από το χιόνι προκλήθηκαν φθορές σε δύο εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να φύγουν τα πουλιά.

«Δυστυχώς η σφοδρή χιονόπτωση δεν άφησε αλώβητο το Πάρκο μας προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Σε δύο συγκεκριμένες εγκαταστάσεις υποχώρησε το πλέγμα της οροφής με αποτέλεσμα να φύγουν περίπου 32 πουλιά, 30 ίβις του Ουάλντραπ (Geronticus eremita) και 2 Eυρασιάτικοι μπούφοι (Bubo Bubo), απειλούμενα είδη που απαιτούν ειδικές συνθήκες και ειδική διατροφή για την επιβίωση τους.

Παρακαλούμε πολύ ενημερώστε μας αν τυχόν δείτε κάποια από αυτά τα πουλιά. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106634724 & 695 846 9649, Άννα Καζάζου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ