ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Τρίπολης ο 37χρονος ιερέας: Στον ίδιο θάλαμο με 4 ιερείς που κρατούνται για βιασμό

Στις φυλακές Τρίπολης ο 37χρονος ιερέας: Στον ίδιο θάλαμο με 4 ιερείς που κρατούνται για βιασμό
O 37χρονος ιερέας ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για τον βιασμό ανήλικης INTIME

Στις φυλακές Τρίπολης οδηγείται εντός της ημέρας ο 37χρονος ιερέας σε ενορία των Κάτω Πατησίων, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για τον βιασμό ανήλικης, ακόμη και μέσα στο κατηχητικό σχολείο, ενώ οι καταγγελίες για τη διεστραμμένη δράση του, συνεχίζονται προκαλώντας τον αποτροπιασμό πιστών και πολιτών.

Ο κατηγορούμενος ρασοφόρος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece θα βρίσκεται στον ίδιο θάλαμο με τέσσερις επίσης ιερείς, οι οποίοι κρατούνται για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης. Οι δύο από αυτούς κρίθηκαν προφυλακιστέοι μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο για κατ’ εξακολούθηση βιασμό 19χρονου με νοητική υστέρηση στο Δήμο Πλατανιά στην Κρήτη. Οι δύο εν λόγω ιερείς που υπάγονταν στη Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου, απολογούμενοι, αρνήθηκαν τις κατηγορίες, κατονομάζοντας άλλα πρόσωπα ως υπεύθυνα για τον βιασμό του 19χρονου.

Στον ίδιο θάλαμο βρίσκεται και 49χρονος ιερέας από το Αγρίνιο, που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για βιασμό και παιδική πορνογραφία. Σε βάρος του είχε κατατεθεί μήνυση από δύο αδελφές 27 και 22 ετών που αποφάσισαν να μιλήσουν. Συγκεκριμένα, η 22χρονη κατήγγειλε πως βιάστηκε και η 27χρονη αδελφή της ότι υπέστη σεξουαλική παρενόχληση όταν ήταν ανήλικες. Ακολούθησε έρευνα σε δύο οικίες του ιερέα, όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ο ίδιος φέρεται να διαδραμάτιζε τον ρόλο «παρηγορητή» γυναικών που αντιμετώπιζαν προβλήματα με τις σχέσεις τους, τις οικογένειες τους κλπ. και με τον τρόπο αυτό αποσπούσε την τυφλή εμπιστοσύνη τους.

Την Τρίτη με εισαγγελική διάταξη, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία του 37χρονου ιερέα, αποσκοπώντας «στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορουμένου, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού ανηλίκων παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τον ανωτέρω, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις».

Υπενθυμίζεται ότι, στην κατάθεσής της η νεαρή κοπέλα περιέγραψε λεπτομερώς τη δράση του 37χρόνου, τον οποίο –όπως είπε- έφτασε σε σημείο να τον βλέπει και να λιποθυμάει από τον τρόμο. «Έκλαιγα σχεδόν κάθε μέρα από τον φόβο μου. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ήθελα κάτι να κάνω, αλλά φοβόμουν πάρα πολύ. Ήμουν διαλυμένη. Ένιωσα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν βίασε απλά το σώμα μου, αλλά βίασε την ψυχή μου», ανέφερε το κοριτσάκι στην κατάθεσή του. «Έχω συνομιλίες που μου μιλάει αισχρά και με παρακαλάει να με βγάλει στην κάμερα. Ήμουν 14 ετών, αλλά ευτυχώς είχα τη συνείδησή μου. Σε ό,τι αισχρό έλεγε, έβαζε τον Θεό...» είπε η μαθήτρια και εξήγησε πως «δεν είχα βρει τόσο καιρό τη δύναμη να το κάνω και νόμιζα πως ήμουν καταδικασμένη σε αυτό το πράγμα που θα με κυνηγάει για όλη μου τη ζωή. Όμως, δεν μπορούσα άλλο όλο αυτό τον πόνο, όλο αυτό τον φόβο και έτσι ήρθα να το καταγγείλω… Και μετά που το είπα και στη μητέρα μου, έχω αρχίσει να νιώθω πάρα πολύ δυνατή και να δίνω δύναμη στον εαυτό μου για να καταφέρω να τιμωρήσω, όχι να τιμωρήσω δεν είναι ωραία έκφραση αυτό που λέω, να πάθει σε εισαγωγικά αυτός ο άνθρωπος αυτό που πρέπει, γιατί με βίασε. Με βίασε, με βίασε ενώ δεν το ήθελα. Δεν το ήθελα αυτό το πράγμα».

Από την πλευρά του, ο προφυλακισμένος πλέον ιερέας στην απολογία του υποστήριξε πως η ιατροδικαστική εξέταση δεν επιβεβαιώνει την εκδοχή του βιασμού, ενώ έφτασε σε σημείο να αποδώσει τις καταγγελίες της μαθήτριας στην επιρροή από το «13 Reasons Why», αναφέροντας πως «το νεαρό της ηλικίας της και τα προγράμματα που έβλεπε θα ήταν επαρκή ως κίνητρα, καθώς η σειρά αυτή ιστορεί τους 13 λόγους για τους οποίους ένα όμορφο κορίτσι αυτοκτόνησε, επειδή βιάσθηκε από έναν συμμαθητή της και όλοι οι φίλοι, συμμαθητές, γονείς, καθηγητές τής απέδειξαν ότι πρέπει να αυτοκτονήσει, διότι δεν είναι σημαντική για κανέναν...».

Πάντως, στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων κατέθεσε και μια 18χρονη η οποία φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είχε από το 2019 ερωτική σχέση με τον ιερέα, όμως δεν προέβη σε καταγγελία, καθώς τρέφει συναισθήματα γι’ αυτόν. Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους και φωτογραφικό υλικό ερωτικού περιεχομένου από το κινητό της, ενώ έχει καταθέσει και η μητέρα της κοπέλας, η οποία είπε ότι την τελευταία φορά που πήγε να εξομολογηθεί, ο ιερέας τής «ρίχτηκε», λέγοντάς της να βρεθούν σε ιδιωτικό χώρο για να συνευρεθούν ερωτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ