ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Ο ρόλος κάθε προσώπου στο «τάγμα εφόδου» των χούλιγκανς

Δολοφονία Άλκη: Ο ρόλος κάθε προσώπου στο «τάγμα εφόδου» των χούλιγκανς
Το DNA, οι μαρτυρίες και τα αποτυπώματα στα όπλα αρχίζουν να μιλούν για τον ρόλο των δραστών στο «τάγμα εφόδου» των χούλιγκανς (Φωτογραφία αρχείου)

Σιγά - σιγά αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της ανελέητης επίθεσης του «τάγματος εφόδου» των χούλιγκανς στη Θεσσαλονίκη, που οδήγησε στον θάνατο του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Παρόλο που οι συλληφθέντες πλέον παραδέχονται ότι βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, αλλά όχι ότι σκότωσαν τον 19χρονο, ο οργανωμένος ρόλος που είχε ο καθένας ξεχωριστά σε αυτή τη συμμορία, αρχίζει να αποκαλύπτεται με τη βοήθεια των καταθέσεων μαρτύρων, των αναλύσεων του DNA, αλλά και από τα αποτυπώματα που βρέθηκαν πάνω στα φονικά όπλα τα οποία ανακαλύφθηκαν στον τόπο του μαρτυρίου του Άλκη Καμπανού.

Με σκυμμένα κεφάλια και κουκούλες, οι δύο από τους συλληφθέντες για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου και τον τραυματισμό δύο φίλων του, βρέθηκαν στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για να απολογηθούν. Πρόκειται, σύμφωνα με την ΕΡΤ για τον 20χρονο (Α.G.), από την Αλβανία και έναν 22χρονο (Ο.ΤΖ.) Έλληνα.

Ο 20χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν συνοδηγός στο λευκό citroen που έφτασε πρώτο στο σημείο της φονικής επίθεσης και ο ίδιος φέρεται να κρατούσε μαχαίρι, με το οποίο πιθανότατα αυτοτραυματίστηκε στον δείκτη του αριστερού χεριού του. Στη χειρολαβή του συνοδηγού βρέθηκε αίμα από το οποίο έχει ληφθεί δείγμα και εξετάζεται αν προέρχεται από το τραύμα που έχει.

Το αυτοκίνητο οδηγούσε ο 23χρονος που συνελήφθη 24ωρες μετά την δολοφονία του Άλκη. Ο 22χρονος (Ο.ΤΖ.) καθόταν πίσω από το κάθισμα του οδηγού, ενώ πίσω από τον συνοδηγό καθόταν ο 20χρονος (R.D.) από την Αλβανία που και αυτός στα χέρια του φέρεται να κρατούσε μαχαίρι.

«Όταν είδα τους αρειανούς να έρχονται άρχισα να φωνάζω στα άτομα που ήταν στη συμπλοκή “πάμε, πάμε”. Η εικόνα φαινόταν άγρια προς τα παιδιά. Δεν σταματούσαν, χτυπούσαν αλλεπάλληλα με τα χέρια και με ότι είχαν. Εγώ εκείνη την ώρα είχα το νου μου κυρίως στα άτομα που ανέβαιναν. Μπήκαν στο αυτοκίνητο και ήταν σε καλή κατάσταση. Ήταν ευχαριστημένοι. Ο… μου είπε “τους πήραμε”. Ο… γύρισε και μου είπε "έκανα μ… άφησα το δρεπάνι εκεί" και με ρώτησε αν το μάζεψα» τόνισε στην απολογία του ο 23χρονος.

Στο δεύτερο αυτοκίνητο, ένα Renault clio μαύρο, επέβαιναν ο 22χρονος (Δ.Χ.) ο οποίος ήταν και ο οδηγός καθώς το αυτοκίνητο άνηκε στον πατέρα του, συνοδηγός ήταν ο 23χρονος Σ.Σ., πίσω από την θέση του οδηγού καθόταν ο 21χρονος Ι.Β. και πίσω από τη θέση του συνοδηγού ο 20χρονος Ν.Κ. Και οι τέσσερις φέρεται να κρατούσαν τους σιδερένιους σωλήνες.

Ωστόσο στο τρίτο όχημα, το οποίο δεν έχει εντοπιστεί, ένα vw polo σκούρου χρώματος, πιθανόν γκρι, ο οδηγός του οποίου δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη, συνοδηγός ήταν ο 25χρονος γνωστός ως «Αθηναίος» (Α.Β.), που φέρεται να κρατούσε ξύλινο στειλιάρι, πίσω από την θέση του συνοδηγού καθόταν ο πρώην ποδοσφαιριστής του εφηβικού τμήματος ομάδας (Ι.Κ.), με το δρεπάνι στα χέρια, και πίσω από τη θέση του συνοδηγού ο 23χρονος από την Αλβανία (G.K.), που και αυτός κρατούσε μαχαίρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ