ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος κοριτσιών-Πάτρα: Η Τζωρτζίνα έχει τις απαντήσεις- «Ας ψάξουν ό,τι θέλουν», λέει η μητέρα

Θάνατος κοριτσιών-Πάτρα: Η Τζωρτζίνα έχει τις απαντήσεις- «Ας ψάξουν ό,τι θέλουν», λέει η μητέρα
Η 9χρονη Τζωρτζίνα, το τρίτο παιδί της οικογένειας στην Πάτρα, που πέθανε από ανακοπή καρδιάς αγνώστου αιτίας

Να σταματήσουν να μιλούν για εκείνη και τα παιδιά της, ζητά με συνέντευξή της η μητέρα των τριών μικρών κοριτσιών, που πέθαναν σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα τρία, από ανακοπή καρδιάς, αγνώστου αιτίας, στην Πάτρα

Μιλώντας στην εφημερίδα Πελοπόννησος, η μητέρα των τριών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγγου, είπε πως δεν γνωρίζει τίποτα, σχετικά με το αίτημα εκταφής της Τζωρτζίνας, για το οποίο γίνεται αναφορά τις τελευταίες ώρες.

Μάλιστα, εξέφρασε την απορία της για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, αφού όπως είπε, η Τζωρτζίνα πέθανε στα τέλη Ιανουαρίου και έχει γίνει νεκροψία. «Γιατί να βγάλουν το παιδί; Για ποιο λόγο;» λέει.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών ζητά, «να σταματήσουν όλα αυτά που συμβαίνουν. Να σταματήσουν να μιλάνε για τα παιδιά μου, όσοι δεν τα έχουν καν εξετάσει και καλούνται από δημοσιογράφους να μιλήσουν γενικά και αόριστα».

«Ας ψάξουν ό,τι θέλουν. Εδώ έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν… Δηλαδή η Ιριδα, ένα παιδί που είχε πρόβλημα εκ γενετής, ακόμη και γι’ αυτό λένε διάφορα. Εγώ φυσικά ζητώ να γίνει έρευνα. Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα. Και θέλει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες. Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας».

«Η Τζωρτζίνα έχει τις απαντήσεις»

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το πρωί του Σαββάτου, η κυρία Αν. Μαστοράκου, Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, εκφράζοντας καταρχάς τη θλίψη της για τον θάνατο των τριών μικρών παιδιών, είπε: «Θέλουμε να λύσουμε το μυστήριο, πώς τρία παιδιά κατέληξαν με τον ίδιο τρόπο. Με τα παιδάκια ασχολήθηκαν νοσηλευτικά ιδρύματα και έμπειροι συνάδελφοι».

Όπως εξήγησε, η αιτία θανάτου δεν συνδέεται με τη διάγνωση που έγινε για τα παιδιά.

«Δεν μπορεί να δοθεί επιστημονική απάντηση. Ανοίγει ο φάκελος προς όλες τις κατευθύνσεις. Η Τζωρτζίνα έχει τις απαντήσεις, γιατί είχε θωρακιστεί επειδή υπήρχε αυτό το ιστορικό. Μας εντυπωσιάζει το γεγονός, ότι πέθανε παρότι υπήρχε άριστη φροντίδα», είπε η κυρία Μαστοράκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ