ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Οι δραματικές ώρες επανασυγκόλλησης του χεριού 11χρονου - Πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ζάκυνθος: Οι δραματικές ώρες επανασυγκόλλησης του χεριού 11χρονου - Πρώτη φορά στην Ελλάδα
Εννέα ώρες διήρκεσε το χειρουργείο στο νοσοκομείο Αγία Σοφία για την επανασυγκόληση χεριού του μικρού ασθενή (Φωτογραφία αρχείου) INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τις δραματικές ώρες στο χειρουργείο για την επανασυγκόληση του αριστερού χεριού 11χρονου παιδιού, που ακρωτηριάστηκε σε τραγικό ατύχημα στη Ζάκυνθο, περιγράφει σε ανακοίνωσή του η διοίκηση του γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Πρόκειται για την πρώτη επιτυχής επανασυγκόληση άκρου σε παιδί στο ύψος του ώμου από ομάδα γιατρών και το ιατρικό προσωπικό στη χώρα μας.

Έπειτα από επέμβαση που διήρκεσε εννέα ώρες, το παιδί νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, στην χειρουργική ομάδα που κατάφερε να επανασυγκολήσει το χέρι του 11χρονου, μετείχαν γιατροί, από τρία νοσοκομεία και συγκεκριμένα από το «Λαϊκό», το «ΚΑΤ» και το νοσοκομείο «Αγία Σοφία».

Ο μικρός ασθενής μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Ζακύνθου στις 12 Φεβρουαρίου στο «Αγία Σοφία» στις 16:30 της ίδιας ημέρας και «το ακρωτηριασμένο μέλος μεταφέρθηκε ταυτόχρονα με την προβλεπόμενη διαδικασία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου, συμπληρώνοντας πως η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 02:00 ξημερώματα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» αναφέρονται τα ακόλουθα:

Στις 12.02.2022 και ώρα 11:00 δεχθήκαμε αίτημα από το ΕΚΕΠΥ για επείγουσα αεροδιακομιδή του ασθενούς Β.Δ 11 ετών (Η.Γ. 17.04.2011) από το Νοσοκομείο της Ζακύνθου με πλήρες ακρωτηριαστικό τραύμα (Αρ) άνω άκρου στο ύψος του κεντρικού βραχιονίου.

Συγκροτήθηκε άμεσα χειρουργική ομάδα με συμμετοχή ιατρών από τρία (3) Νοσοκομεία της Αττικής και συγκεκριμένα:

ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ»

Κλωνάρης Χρήστος, Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής

Χασεμάκη Νατάσα, Ειδικευόμενη Αγγειοχειρουργικής

ΓΝΑ «ΚΑΤ»

Γιαννούλης Φίλιππος, Επιμελητής Α΄ΕΣΥ Κλινικής Χεριού – Άνω Άκρου & Μικροχειρουργικής ΓΝΠΑ

«Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Αναστασόπουλος Ιωάννης, Συντονιστής Διευθυντής ΕΣΥ – Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής 

Κράλλης Παναγιώτη, Διευθυντής ΕΣΥ - Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής

Κοσμάς Ελευθέριος, Ειδικευόμενος Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής

Ασλανίδου Βαρβάρα, Διευθύντρια ΕΣΥ Αναισθησιολογικού Τμήματος

Αρώνη Φιλιππία, Επιμελήτρια Β΄ΕΣΥ Αναισθησιολογικού Τμήματος

Πράπα Μαριλένα, Επιμελήτρια Α΄ΕΣΥ -Εντατικολόγος Παιδίατρος ΠΜΕΝ

Δημητροπούλου Βασιλική, Εξειδικευόμενη Εντατικολόγος Παιδίατρος ΠΜΕΝ

Κωνσταντόπουλος Σωτήριος, Εξειδικευόμενος Εντατικολόγος Παιδίατρος ΠΜΕΝ

Καταλυτική υπήρξε και η άμεση ανταπόκριση και προετοιμασία του Νοσηλευτικού Προσωπικού του Χειρουργείου. Ο μικρός ασθενής κατέφθασε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο μας στις 16:30 την ίδια ημέρα και σε καλή γενική κατάσταση.

Το ακρωτηριασμένο μέλος μεταφέρθηκε ταυτόχρονα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Στις 17:00 ο ασθενής εισήλθε στο Χειρουργείο του ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» όπου και υπεβλήθη σε χειρουργική επανασυγκόλληση (Αρ) άνω άκρου στο ύψος του άνω τριτημορίου του (αρ.) βραχιονίου.

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 02:00 ξημερώματα της 13.02.22. Επισημαίνουμε ότι είναι η πρώτη επιτυχής επανασυγκόλληση άκρου στο ύψος του ώμου σε παιδί στην Ελλάδα. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας. Εκ της Διοικήσεως».

Το παιδί ακρωτηριάστηκε από αγροτικό μηχάνημα

Το τραγικό ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Ζάκυνθο, όπου το 11χρονο αγόρι έχασε το χέρι του.

Το αγόρι βρισκόταν σε χωράφι μαζί με τον πατέρα του εκτελώντας αγροτικές εργασίες. Καθώς το τρακτέρ ήταν σε λειτουργία και δούλευε η φρέζα, το άτυχο αγόρι έβαλε το χέρι του, με αποτέλεσμα το τραγικό ατύχημα.

Με μεγάλη αιμορραγία το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, οι γιατροί στο νοσοκομείο Ζακύνθου, δεν κατάφεραν να σώσουν το χέρι, το οποίο είχε ακρωτηριαστεί από τον ώμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ