ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στα Ιωάννινα: Την Πέμπτη η απολογία του 69χρονου φερόμενου ως συζυγοκτόνου

Γυναικοκτονία στα Ιωάννινα: Την Πέμπτη η απολογία του 69χρονου φερόμενου ως συζυγοκτόνου
«Δεν πέθανε από τα δικά μου χτυπήματα, καυγαδίσαμε και τη χτύπησα»: Εξοργίζουν τα όσα φέρεται να υποστήριξε ενώπιον των αστυνομικών ο 69χρονος ΙΝΤΙΜΕ

Μία νέα υπόθεση γυναικοκτονίας βλέπει το φως της δημοσιότητας και συγκλονίζει την κοινή γνώμη, με φερόμενο ως δράστη έναν 69χρονο άνδρα και θύμα την 79χρονη σύζυγό του, στα Ιωάννινα.

Ο 69χρονος που συνελήφθη αργά το βράδυ της Κυριακής, οδηγήθηκε ενώπιον εισαγγελία, ζήτησε και έλαβε τριήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής 20 Φεβρουαρίου, το ΕΚΑΒ δέχθηκε μία κλήση για μεταφορά τραυματισμένης γυναίκας στο νοσοκομείο. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο, η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και τους άνδρες του ΕΚΑΒ που πήγαν στο διαμέρισμα για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, η 79χρονη είχε δεχτεί αλλεπάλληλα χτυπήματα.

Ο 69χρονος κατηγορούμενος δεν έχει ομολογήσει την ανθρωποκτονία της συζύγου του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ισχυρίστηκε ότι έγινε ένας οικογενειακός καβγάς και παραδέχτηκε ενώπιον των αστυνομικών ότι την ξυλοκόπησε.

«Δεν πέθανε από τα δικά μου χτυπήματα. Καυγαδίσαμε και τη χτύπησα. Δεν ήθελα όμως να τη σκοτώσω», φέρεται να δήλωσε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης.

Η γυναίκα αμερικανικής υπηκοότητας που ήταν παντρεμένη με τον 69χρονο φερόμενο ως δράστη έμεναν στα Γιάννενα, ενώ μέχρι και χθες οι αστυνομικές αρχές δεν είχαν ασχοληθεί άλλη φορά με το ζευγάρι για θέματα ενδοοικογενειακής βίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ