ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Λιγνάδη: Φίλος του καταγγέλλοντα επιβεβαίωσε τον φερόμενο βιασμό

Δίκη Λιγνάδη: Φίλος του καταγγέλλοντα επιβεβαίωσε τον φερόμενο βιασμό
Ο μάρτυρας, κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, πως με τον κατηγορούμενο συναντήθηκε συνολικά πέντε φορές στο σπίτι του και σε μαγαζιά INTIME/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Τον φερόμενο βιασμό του τέταρτου άνδρα από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη,  μέσα στο σπίτι του, επιβεβαίωσε στην κατάθεσή του φίλος του καταγγέλλοντα.

Ο μάρτυρας, κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, πως με τον κατηγορούμενο συναντήθηκε συνολικά πέντε φορές στο σπίτι του και σε μαγαζιά.

«Την πέμπτη φορά που συνάντησα τον κατηγορούμενο ήταν σπίτι του. Ήμουν μόνο εγώ και ο Π. . Μετά από λίγο έρχεται ο Τ και ο Σ (δεύτερος μηνυτής). Υπήρχε ερωτική διάθεση ανάμεσα σ' εμένα και τον Π. Ακούω μία φωνή να λέει να πάμε στο δωμάτιο. Έπειτα πήγαμε στο δωμάτιο. Ξάπλωσα στο κρεβάτι και από δίπλα αριστερά κάθισε ο Π. Πέρασαν λίγα λεπτά και συζητούσαμε ουσιαστικά τι γίνεται μεταξύ μας» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Γιατί επιλέξατε υπνοδωμάτιο;

Μάρτυρας: Θα ήμασταν πιο άνετα. Μόνοι μας, δεν θα μας άκουγε κάποιος άλλος

«Ξαφνικά ανοίγει απότομα η πόρτα βλέπω τον κατηγορούμενο να μπαίνει γρήγορα στο δωμάτιο, σε πλήρη στύση τελείως γυμνό και να ορμάει καταπάνω μας. Πιάνει τον Π., κατεβάζει το παντελόνι και εισχωρεί μέσα του. Έγινε πάρα πολύ γρήγορα, πάρα πολύ απότομα. ο Π. ήταν ξαπλωμένος πάνω μου. Έφυγα τρέχοντας, είχα φρικάρει, είχα φοβηθεί παρά πολύ, είχα παγώσει, έπαθα σοκ», περιέγραψε ο μάρτυρας με τη φωνή του να σπάει από την συναισθηματική φόρτιση και συμπλήρωσε απαντώντας σε ερωτήσεις της Προέδρου:

«Φοβήθηκα. Μπορούσε να μου κάνει κι εμένα κακό. Το έβλεπα να γίνεται. Δεν το συζήτησα με κανέναν. Το μόνο που μπόρεσα να παρατηρήσω στη συμπεριφορά του Π. ήταν να έχει αποστροφή, να δείχνει πόνο. Έβλεπα πόνο στα μάτια του. Έφυγα και πήγα στο σαλόνι. Έμεινα γιατί ήθελα να δω τον Π. να βγαίνει από το δωμάτιο».

Πρόεδρος: Εσείς τι καταλάβατε;

Μάρτυρας: Ήταν βιασμός. Έγινε πάνω στο σώμα μου!

Εισαγγελέας: Τι φοβηθήκατε;

Μάρτυρας: Τον κατηγορούμενο

Εισαγγελέας: Γιατί;

Μάρτυρας: Θα μπορούσε να βιάσει κι εμένα

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Π. του τέταρτου άνδρα που καταγγέλλει ότι βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο καταγγέλλοντας υποστηρίζει πως ο Δημήτρης Λιγνάδης τον βίασε δύο φορές το 2015 όταν ήταν σε ηλικία 17 ετών και φιλοξενούνταν στο σπίτι του ηθοποιού και σκηνοθέτη για ένα διάστημα μερικών μηνών.

Ο μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις από την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη σχετικά με το πως αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη και τις συνθήκες τέλεσης του καταγγελλόμενου βιασμού, καθώς ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά την πράξη του βιασμού.

«Η άσκηση ψυχολογικής πίεσης υπήρχε από τον κατηγορούμενο, ανέκαθεν, ανεξάρτητα από τις πράξεις που υπέστην» είπε ο μάρτυρας, προσθέτοντας «η αίσθηση που μου δινόταν ήταν αυτή της ψυχολογικής βίας. Στις πράξεις που περιγράφω υπήρχε και σωματική βία».

Τέλος, ο συνήγορος υπεράσπισης του Δ. Λιγνάδη Αλέξης Κούγιας όπως είχε προαναγγείλει, υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο να κληθεί να καταθέσει η Σίσσυ Χρηστίδου, δημοσιογράφος πρωινής εκπομπής του Σαββατοκύριακου «Χαμογέλα και Πάλι» στην οποία μίλησε ο τρίτος μηνυτής ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί στη δίκη και διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του.

Ο κ. Κούγιας ζήτησε να κληθεί η δημοσιογράφος για να πει με ποιον τρόπο επικοινώνησε με τον καταγγέλλοντα και εάν γνωρίζει που βρίσκεται.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα, επισημαίνοντας «το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του. Εγώ πρότεινα εκ νέου να αναζητηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση. Εφόσον το γνωρίζει ότι έχει διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του, εάν το γνωρίζει, μπορεί να έρθει να καταθέσει μέχρι βέβαια ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο».

Το δικαστήριο συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση. Η δίκη συνεχίζεται στις 27 Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ