ΕΛΛΑΔΑ

Γιατρός Τζωρτζίνας: Είχα ενημερώσει τον πατέρα ότι έβλεπα έγκλημα - Δεν με προσέγγισε

Γιατρός Τζωρτζίνας: Είχα ενημερώσει τον πατέρα ότι έβλεπα έγκλημα - Δεν με προσέγγισε
Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας ΙΝΤΙΜΕ

«Έχω ένα παράπονο, το μεγάλο παράπονο μου είναι από τον πατέρα της Τζωρτζίνας. Νομίζω ότι μετά από πολλές πολύωρες συζητήσεις που έκανα με τον συγκεκριμένο, εκτός από τη μητέρα, γνώριζε πολλά πράγματα και να σας πω ότι ήταν ενήμερος πως είχα σοβαρές υπόνοιες ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια. Το παράπονό μου λοιπόν είναι, ότι αυτός ο πατέρας δεν με προσέγγισε, ενώ η πόρτα μου ήταν ανοιχτή»: το σχόλιο αυτό έκανε για την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης.

Όπως μεταδίδει το pelop, ο κ. Ηλιάδης, μιλώντας κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκπομπής στο Twitter, είπε πως ήταν πάντα εκεί.

«Δεν ήρθε ποτέ, δεν το επιδίωξε, αντίθετα με παραπλάνησαν μέσα σε μια ψεύτικη εικόνα! Νομίζω, ότι με κορόιδευαν και κορόιδευαν και την εντατική, άρα τον ιερό χώρο της εντατικής που σώζονται εκεί παιδιά, δεν τον σεβάστηκαν. Ο πατέρας θα μπορούσε να έρθει μεμονωμένα να μου πει, κύριε Ηλιάδη, ξέρετε, υπάρχει κάτι; Κάτι για την αιτία; Ποτέ, μα ποτέ δεν άνοιξε αυτό το θέμα. Αντίθετα, νομίζω ότι οι συζητήσεις που γίνονται ήταν σε επίπεδο ψεύδους. Και το άλλο παράπονο το μεγάλο, να σας πω, ξέρετε όταν έρχεται ένα παιδάκι στην εντατική γίνεται χαμός έξω από τη μονάδα έρχονται οι παππούδες και οι γιαγιάδες να ρωτήσουν. Όμως στην περίπτωση αυτή κανένας συγγενής, ποτέ μα ποτέ δεν ήρθε να μου πει, κύριε σας παρακαλώ πείτε μας λίγο τι γίνεται. Μπορούμε να μπούμε να το δούμε λίγο το παιδί, πείτε μας κάτι».

Ο κ. Ηλιάδης στη διάρκεια της συζήτησης επανέλαβε και όσα είχε πει σε σχέση με την κλήση σε Αρχές και Υπηρεσίες να παρέμβουν. Τον Απρίλιο του 2021.

«Το έχω πει και δημόσια και δεν εισακούσθηκα. Δεν ξέρω αν μπορούσα βέβαια να εισακουστώ, γιατί πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι η καρδιακή ανακοπή αυτή καθ’ εαυτή δεν είναι πράξη κακοποίησης ή κακοποιητική ενέργεια ή υπόνοια. Οποιασδήποτε μορφής βεβαίως κακοποίησης, η καρδιακή ανακοπή να σας υπενθυμίσω ότι είναι μία παθολογική κατάσταση, η οποία συνήθως θεραπεύεται από τις ομάδες των νοσηλευτών και των γιατρών που γνωρίζουν. Εδώ δεν δώσαμε χρόνο στη Τζωρτζίνα, γιατί δυστυχώς έφυγε. Όμως δεν της δώσαμε το δικαίωμα να αναπτύξει την δυναμική της, εγώ πάντα ελπίζω, βεβαίως εγώ να ξέρετε ότι έλεγα στους γονείς, ότι ελπίζω, παρ’ όλα όσα συνέβαιναν. Ξέραμε ότι ήταν δύσκολη η κατάσταση και το παιχνίδι ήταν από την αρχή προδομένο. Πιστεύω ειλικρινά, ότι είχε δυναμική βελτίωση της ζωής της και σας το λέω τώρα μετά από τόσο καιρό! Είχαμε μιλήσει με την Ψυχιατρική Κλινική. Δυστυχώς δεν έγιναν τα πράγματα όπως τα περιμέναμε. Θα έπρεπε να υπήρχε μία πιο άμεση αντίδραση από την Ψυχιατρική. Όπως και από τις άλλες Αρχές. Η Τζωρτζίνα θα είχε σωθεί».

Σε σχέση με τα βίντεο που κατέγραφε η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο διευθυντής της ΜΕΘ δήλωσε, πως είναι κάτι που συνηθίζεται στο εξωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ