ΕΛΛΑΔΑ

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Οι πρώτες εικόνες από την πτώση του Antonov

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Οι πρώτες εικόνες από την πτώση του Antonov
Αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν βίντεο που δείχνουν το αεροσκάφος να φλέγεται και να ακολουθούν εκρήξεις Facebook

Τα πρώτα βίντεο από την συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα, έρχονται στη δημοσιότητα.

Αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν βίντεο που δείχνουν το αεροσκάφος να φλέγεται και να ακολουθούν εκρήξεις.

To αεροσκάφο τύπου Antonov συνετρίβη λίγο μετά τις 23:00 στην περιοχή μεταξύ Λυδίας και Παλαιοχωρίου στην Καβάλα, και σύμφωνα με πληροφορίες, είχε απογειωθεί από την Κροατία με προορισμό την Ιορδανία. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεταγωγικό αεροσκάφος που μετέφερε στρατιωτικό υλικό.

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Χρήστες του facebook αναρτούν φωτογραφίες από την περιοχή όπου έπεσε το αεροσκάφος, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αρχικά είδαν ένα φλεγόμενο αντικείμενο, που όταν κατέπεσε προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά και πολλαπλές εκρήξεις.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός πληρώματος και επιβαινόντων στο αεροσκάφος. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το τελευταίο στίγμα του αεροπλάνου δόθηκε 10 ναυτικά μίλια δυτικά της Καβάλας.

Μέχρι τις 23:40 κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι οι εκρήξεις είναι συνεχείς και ότι δεν μπορούν οι διασώστες και η Πυροσβεστική να προσεγγίσουν το σημείο.

Στο μεταξύ, στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί, λόγω εκτεταμένης διακοπής της ηλεκτροδότησης, οι Αντιφίλιπποι, το Χορτοκόπι και το Παλαιοχώρι, με τους προβολείς από τα περιπολικά και τα οχήματα της Πυροσβεστικής να είναι η μόνη πηγή φωτισμού.

Δυνάμεις της 2ης και της 4ης ΕΜΑΚ κατευθύνονται στο σημείο όπου κατέπεσε απόψε το αεροσκάφος, στην Ελευθερούπολη Καβάλας, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η πυροσβεστική υπηρεσία. Το αεροσκάφος κατέπεσε ανάμεσα στα χωριά Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι, στην Ελευθερούπολη Καβάλα. Στην περιοχή επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ