ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Δυσφορία για την απόφαση ανακριτή να απελευθερώσει 2 Αλβανούς κακοποιούς

ΕΛΑΣ: Δυσφορία για την απόφαση ανακριτή να απελευθερώσει 2 Αλβανούς κακοποιούς
Eurokinissi/Ελληνική Αστυνομία (φωτογραφία αρχείου από άσκηση)

Δυσφορία και έντονο προβληματισμό προκάλεσε στους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, η απόφαση του ανακριτή να αφήσει ελεύθερους δύο Αλβανούς κακοποιούς οι οποίοι κατηγορούνται -  για τρίτη φορά - για κλοπές και διαρρήξεις.

Η σπείρα των αλλοδαπών, είχε κάνει 62 εισβολές σε σπίτια, λεία που ξεπερνούσε τις 500.000 ευρώ και έπεσε στα χέρια των αστυνομικών μετά από πολύμηνες έρευνες.

Όταν οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν διαπίστωσαν ότι ο ένας ήταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους καθώς και –πάλι είχε συληφθεί για κλοπές ενώ ο δεύτερος είχε αποφυλακιστεί μόλις πριν από ένα χρόνο.

Και όμως παρόλη τη δράση τους, ο ανακριτής θεώρησε ότι πρέπει να τους αφήσει ελεύθερους.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί χαρακτηρίζουν ως απαράδεκτη την κίνηση αυτή, δεδομένου ότι η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν να συλλαμβάνονται για τρίτη φορά ληστές και να αφήνονται και πάλι ελεύθεροι».

Μάλιστα, αστυνομικός που συμμετείχε στην έρευνα και σύλληψη των δύο κακοποιών έλεγε χαρακτηριστικά: «τι περιμένει ο δικαστικός λειτουργός; Ότι ο συγκεκριμένος κακοποιός θα βρει τον ίσιο δρόμο και δεν θα εισβάλει και πάλι σε σπίτια πολιτών;».

Την ίδια ώρα, η Ασφάλεια Αττικής περνούσε χειροπέδες σε συνολικά 16 άτομα -15 Αλβανούς και έναν Έλληνα – που είχαν συστήσει συμμορία και είχαν κάνει 28 κλοπές και πέντε ληστείες.

Μάλιστα, επειδή σε μία από τις ληστείες σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, η γυναίκα εξέπνευσε, δύο μήνες μετά τη ληστεία σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ευθύνεται η αδίστακτη συμμορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ