ΕΛΛΑΔΑ

Αχαϊα: Βρέθηκε σορός 44χρονης σε προχωρημένη σήψη

Αχαϊα: Βρέθηκε σορός 44χρονης σε προχωρημένη σήψη
Το σορό εντόπισε κάτοικος του χωριού που πήγε στο σπίτι της γειτόνισσάς του, ανήσυχος για το γεγονός ότι τον τελευταίο μήνα δεν είχε δώσει κανένα σημάδι ζωής EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Φρίκη έχει προκαλέσει στην Αχαΐα η ανακάλυψη της σορού μιας 44χρονης σε προχωρημένη σήψη, στο πατρικό της σπίτι.

Το σορό εντόπισε κάτοικος στο χωριό Κάλανος του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας, που πήγε στο σπίτι της γειτόνισσάς του, ανήσυχος για το γεγονός ότι τον τελευταίο μήνα δεν είχε δώσει κανένα σημάδι ζωής.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα pelop.gr το τραγικό περιστατικό αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες και σύμφωνα με τη νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών, η σορός ήταν σε «κατάσταση μουμιοποίησης».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα είχε επιστρέψει στον τόπο καταγωγής της πριν από περίπου 5 χρόνια και έμενε μόνη της, ενώ είχε ελάχιστες επαφές με συγχωριανούς και συγγενείς, κάποιοι από τους οποίους της άφηναν φαγητό έξω από την πόρτα της, όταν κατάλαβαν ότι έχει επιλέξει να ζει μοναχικά. Ο μόνος άνθρωπος που την επισκεπτόταν, ήταν ο αδερφός της που ζει στην Πάτρα και φρόντιζε να της μεταφέρει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Επρόκειτο για μια «ταλαιπωρημένη ψυχή που ορφάνεψε από μητέρα όταν ήταν 3 ετών. Ηταν μια πανέμορφη κοπέλα» λένε κάτοικοι στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», επισημαίνοντας πως η διάλυση του γάμου της και η απώλεια του πατέρα της επιδείνωσαν την ψυχολογική της κατάσταση.

Η 44χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από βαριάς μορφής κατάθλιψη και για τον λόγο αυτό κατά το παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Με πρωτοβουλία τοπικού αιρετού έγινε προσπάθεια να της παρασχεθεί βοήθεια με ψυχολόγους από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου να την επισκέπτονται, όμως η 44χρονη αρνήθηκε να τους συναντήσει. Έρευνα για τα αίτια και τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Ερυμάνθου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ