ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: Συνοδεία ελληνικών F-16 προσγειώθηκε το αεροσκάφος με τον ύποπτο

Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: Συνοδεία ελληνικών F-16 προσγειώθηκε το αεροσκάφος με τον ύποπτο
Η δεύτερη πτήση προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 22:00 στην Αθήνα ώστε να ελεγχθούν εξονυχιστικά όλοι οι επιβάτες. Screen Grab / YouTube

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται από το απόγευμα της Πέμπτης οι ελληνικές αρχές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ενημέρωσαν για δύο πτήσεις της Emirates από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με προορισμό, η μία το Ντουμπάι και η άλλη τη Νέα Υόρκη, στις οποίες, φέρεται να επέβαινε ύποπτος άνδρας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece είναι Τούρκος υπήκοος, ενώ κατά τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ο συγκεκριμένος είναι ύποπτος για τρομοκρατία.

Live εικόνα από τον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Τι συνέβη με την πτήση ΕΚ209

Η πτήση ΕΚ209 προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 22:00 στην Αθήνα ώστε να ελεγχθούν εξονυχιστικά όλοι οι επιβάτες.

Σε βίντεο που ανέβηκαν στο twitter μέσα από το εσωτερικό του αεροσκάφους διακρίνονται επιβάτες της πτήσης να αποβιβάζονται, αλλά ο ύποπτος παραμένει στη θέση του, καθώς του έχει απαγορευτεί η έξοδος από το αεροπλάνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος συνοδευόταν από δύο μαχητικά F-16 της 340 Μοίρας καθώς δόθηκε εντολή για επιχείρηση «Renegade».

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, 120 μίλια Νοτιοδυτικά Καλαμάτας, το CAOC (Κέντρo Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ) έδωσε εντολή για «A Scramble», και στις 21:09 ζευγάρι F-16 της Μοίρας 340 απογειώθηκε από την Κρήτη ώστε να συνοδεύσει την πτήση ΕΚ 209 για να προσγειωθεί στο Ελ. Βενιζέλος.

Νωρίτερα, οι Αρχές του αεροδρομίου καθήλωσαν την πρώτη πτήση, την ΕΚ210 με προορισμό το Ντουμπάι πριν καν απογειωθεί.

Οι επιβάτες της πτήσης για Ντουμπάι, λίγο μετά την επιβίβασή τους (περίπου στις 18:00) και ενώ το αεροσκάφος είχε τροχοδρομήσει προς το διάδρομο απογείωσης ενημερώθηκαν από τον πιλότο για τεχνικό πρόβλημα στο αεροσκάφος και αναγκαστική επιστροφή στο χώρο στάθμευσης.

Οι επιβάτες κλήθηκαν να αποβιβαστούν παίρνοντας μαζί όλες τις αποσκευές τους (σ.σ. πράγμα που δεν γίνεται όταν πρόκειται όντως για τεχνικό πρόβλημα) με τις Αρχές να τους περνούν έναν προς έναν από εξονυχιστικό έλεγχο.

Η πρώτη πτήση ελέγχθηκε εντέλει από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ και οι επιβάτες επιβιβάστηκαν ξανά στο αεροσκάφος, το οποίο και αναχώρησε για τον προορισμό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ