ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ για σύλληψη συνταγματάρχη: Εξιχνιάστηκαν τρεις ληστείες σε τράπεζες

ΕΛΑΣ για σύλληψη συνταγματάρχη: Εξιχνιάστηκαν τρεις ληστείες σε τράπεζες
Ο δράστης εισερχόνταν στα καταστήματα τραπεζώνμε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, χρησιμοποιώντας χειρουργική μάσκα και προσποιούμενος τον πελάτη Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ (Φωτογραφία αρχείου)

Ο 53χρονος εν ενεργεία συνταγματάρχης που λήστευε τράπεζες υπό την απειλή χειροβομβίδας, είχε ταυτοποιηθεί ως δράστης ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών στη Νέα Σμύρνη και το Παλαιό Φάληρο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα, η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψη του 53χρονου ο οποίος συνελήφθη χθες, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στη Δάφνη λίγο μετά τη ληστεία που διέπραξε σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών που εντόπισαν τον κατηγορούμενο στη Δάφνη, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια, όπου και συνελήφθη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τον Οκτώβριο του 2022 διαπιστώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας η δράση του 53χρονου, ο οποίος διέπραττε ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών κυρίως σε περιοχές όπως η Νέα Σμύρνη και το Παλαιό Φάληρο.

Ως προς τον τρόπο δράσης, εισερχόνταν στα καταστήματα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, χρησιμοποιώντας χειρουργική μάσκα, προσποιούμενος τον πελάτη και αφού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με αντικείμενο που παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα, αφαιρούσε τα χρήματα από το ταμείο. Στη συνέχεια διέφευγε από τη βοηθητική πόρτα (έξοδο κινδύνου) του καταστήματος.

Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον 53χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, πέντε πλαστικά μπουκαλάκια τυλιγμένα με μονωτική ταινία, τα οποία αποτελούσαν το αντικείμενο που παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα κατά τις ληστείες, πλαστικά γάντια και χειρουργική μάσκα. Επίσης, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της ληστείας.

Από την προανακριτική έρευνα της ΕΛΑΣ εξιχνιάσθηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών στις περιοχές της Νέας Σμύρνης, του Παλαιού Φαλήρου και της Αργυρούπολης.

Επιπλέον, ο 53χρονος -κατά το παρελθόν- έχει κατηγορηθεί για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης, της απάτης και της δόλιας αποδοχής υπηρεσιών.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ