ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ οργάνωση που διακινούσε και εμπορευόταν όπλα

Εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ οργάνωση που διακινούσε και εμπορευόταν όπλα
EUROKINISSI

Χτύπημα στη καρδιά της λαθρεμπορίας όπλων είναι η αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη καθώς οι αρχές κάνουν λόγο για το βασικότερο ίσως προμηθευτή παράνομων όπλων σε κακοποιούς και την ελληνική μαφία.

Πιστόλια, καλασνικοφ, σφαίρες,χειροβομβίδες και ο, τι άλλο χρειαζόταν μια εγκληματική οργάνωση μπορούσε να τα προμηθευτεί από τη συμμορία της Κρήτης που είχε στήσει μια καλοκουρδισμένη επιχείρηση που ξεκίνησε τη δράση της το 2007.

Ανάμεσα τους και δυο ειδικοί φρουροί που υπηρετούν σε αστυνομικές υπηρεσίες στην Κρήτη και είχαν το ρόλο να μεταφέρουν τα όπλα στην Αττική και να τα παραδίδουν στους κακοποιούς.

Οι αρχες εκτιμούν ότι από την έρευνά τους θα προκύψει οτι πολλές απο τις ληστείες και τις δολοφονίες τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έγιναν με όπλα που οι δράστες είχαν αγοράσει από το συγκεκριμένο κύκλωμα.

Οι λαθρέμποροι όπλων έφερναν από Αυστρία, Γερμανία και Αμερική μέσω εταιριών ταχυμεταφορών μη λειτουργικά οπλα ή τμήματα όπλων και αφού τα τροποποιούσαν τα διοχέτευαν στην αγορά. Τις παραγγελίες τους τις έκαναν μέσω διαδικτύου για να μην εντοπιστούν.

Όμως η συμμορία προμηθευόταν όπλα και από εταιρίες με έδρα του εξωτερικού. Μάλιστα στο πλαίσιο της αστυνομικής συνεργασίας προέκυψε οτι μια απο αυτες τις εταιρίες πραγματοποιούσε παράνομα τις εξαγωγές παρά το γεγονός οτι προϊόντα τους στο παρελθόν είχαν κατασχεθεί έξι φορές.

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να ήταν ένας 30 χρόνος ο οποίος έδινε τις εντολές ενώ ένα άλλο μέλος της οργάνωσης με την ιδιότητα του προέδρου του τοπικού σκοπευτικού συλλόγου Κρήτης προμήθευε την οργάνωση με φυσίγγια τα οποία προέρχονταν απο αυτά που δεν χρησιμοποιούσαν στους σκοπευτικούς αγώνες.

Τα κέρδη της συμμορίας φτάνουν εκατομμύρια ευρώ καθώς υπήρχε τιμοκατάλογος για το κάθε όπλο χαρακτηριστικά το καλασνικοφ πουλιόταν στα 4.000 ευρώ.

Για μήνες οι αστυνομικοί της ομάδας αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος Κρήτης μαζί με όλες της υπηρεσίες ασφαλείας του νησιού παρακολουθούσαν τη συμμορία και χθες συνέλαβαν 18 άτομα ενώ εμπλέκονται 46.

Σε σπίτια και αποθήκες βρέθηκαν πιστόλια, πολεμικά τυφεκια, καραμπίνες, φυσίγγια, γεμιστήρες, εξαρτήματα όπλων, μαχαίρια, κροτίδες, χειροβομβίδες, πυροκροτητές ακόμα και teizer.

Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί και αστυνομικοί σύνδεσμοι στο εξωτερικό καθώς δυο ύποπτοι βρίσκονται εκτός Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ