ΕΛΛΑΔΑ

Συναυλία καλλιτεχνών: Πλήθος κόσμου ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85

Συναυλία καλλιτεχνών: Πλήθος κόσμου ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85
Eκατοντάδες κόσμου έδωσαν το παρών, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα και ζητώντας την άμεση απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος CNN Greece / Αλέξανδρος Γαστεράτος

Με stand up comedy και συναυλία συνεχίζονται οι πολύμορφες δράσεις στο πλαίσιο του αγώνα των καλλιτεχνών και των σπουδαστών καλλιτεχνικών σχολών ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85 που δεν αναγνωρίζει τις σπουδές και τα πτυχία τους.

Το ραντεβού των καλλιτεχνών και πλήθους κόσμου το βράδυ του Σαββάτου, δόθηκε έξω από το κατειλημμένο REX, στην Πανεπιστημίου ως συνέχεια της συναυλίας αλληλεγγύης μπροστά από το κτίριο του Εθνικού Θεάτρου στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Τη σκηνή της συγκέντρωσης μοιράστηκαν οι stand up ηθοποιοί Χριστίνα Βούλγαρη, Χρύσα Κατσαρίνη, Μελίνα Κόλλια, Δήμητρα Νικητέα, Αλέξανδρος Πασπαρδάνης, Πάρις Ρούπος και Αλέξανδρος Τιτκώβ και μουσικά «έντυσαν» την εκδήλωση ο Σωκράτης Μάλαμας, η Μάρθα Φριντζήλα, ο Δημήτρης Μυστακίδης, η Σεμέλη Παπαβασιλείου κ.ά.

Πλήθος κόσμου πάνω στην Πανεπιστήμιου

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της Χαριλάου Τρικούπη και στην οδό Αρσάκη από την συμβολή της με την οδό Σταδίου, προχώρησε η αστυνομία λόγω συναυλίας έξω από το θέατρο Rex.

Η αστυνομία έτρεψε τα οχήματα στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Οι καλλιτέχνες διαμαρτύρονταν για το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού, που εξισώνει τα πτυχία των θεατρικών σχολών με εκείνα του Λυκείου.

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισαν προσωρινά την κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς αρκετοί διαδηλωτές βρίσκονταν πάνω στο οδόστρωμα ακριβώς έξω από το θέατρο REX.

Παράλληλα, εκατοντάδες κόσμου έδωσαν το παρών, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα και ζητώντας την άμεση απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (8/2) παραιτήθηκε σύσσωμο το διδακτικό προσωπικό του Εθνικού Θεάτρου, αφού εξέπνευσε η προθεσμία που είχαν δώσει προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 85/22 ενώ την Πέμπτη (9/2) παραιτήθηκαν και οι καθηγητές της Δραματικής σχολής του ΚΘΒΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ