ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Διαδικτυακός υποψήφιος «γαμπρός» απέσπασε 105.000 ευρώ από 41χρονη

Ηράκλειο: Διαδικτυακός υποψήφιος «γαμπρός» απέσπασε 105.000 ευρώ από 41χρονη
(AP Photo/Elise Amendola, File)

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε μία γυναίκα από το Ηράκλειο της Κρήτης, ηλικίας 41 ετών, όταν ένας Κινέζος εμφανίστηκε ως «υποψήφιος γαμπρός» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα η ίδια να χάσει 105.000 ευρώ. 

Ακριβά κόστισε το διαδικτυακό φλερτ σε μια γυναίκα από το Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πλήρωσε την ευπιστία της απέναντι σε έναν άγνωστο άνδρα, με 105.000 ευρώ.

Ο άνδρας εμφανίστηκε ως «υποψήφιος γαμπρός» με ψεύτικο προφίλ στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου που διερευνά την υπόθεση, η γυναίκα έπεσε θύμα απατεώνων που, κατά μία ευρέως διαδεδομένη πρακτική, εμφανίζονται ως «ελκυστικοί υποψήφιοι γαμπροί» – γιατροί, υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί ή κυβερνητικοί κ.α. – σε ψεύτικα προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην περίπτωση της 41χρονης, ο Κινέζος εμφανιζόταν ως κάτοικος της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος την προσέγγισε στέλνοντάς της μήνυμα στο Messenger και κατάφερε σταδιακά να κερδίσει την εμπιστοσύνη της. Αργότερα, μετέφεραν την επικοινωνία τους σε άλλη εφαρμογή και ο Κινέζος διέγραψε το ψεύτικο προφίλ. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τα όσα φέρεται να κατήγγειλε η ίδια στους αστυνομικούς, με την προοπτική της μελλοντικής του άφιξης στην Ελλάδα, προκειμένου να ζήσουν μαζί, την έπεισε πως της έστειλε την οικοσκευή του, προσωπικά έγγραφα και χρήματα.

Αυτό ήταν και το δόλωμα για την 41χρονη που έπεσε θύμα απάτης. Το δέμα που δήθεν της έστειλε, «κόλλησε» κάπου στην Κύπρο και, προκειμένου να ξεμπλοκάρει και να συνεχίσει το ταξίδι του, ο υποψήφιος σύντροφος καλούσε την γυναίκα να καταθέτει διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία υποτίθεται ότι θα κατέληγαν σε λογαριασμό της μεταφορικής. Μάλιστα, για να γίνει πιο πειστικός, της είπε πως ήθελε να της δώσει την διαχείριση του ebanking του, στο οποίο είχε καταθέσεις 90.000 ευρώ. Mάλιστα, της έστειλε email με τα σχετικά link.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας πηγής, η γυναίκα από τις 4 Φεβρουαρίου μέχρι τις 9 Μαρτίου κατέθεσε συνολικά 105.000 ευρώ με 9 εμβάσματα στον υποτιθέμενο λογαριασμό της μεταφορικής. Όμως, σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, τα χρήματα αυτά κατέληξαν σε τραπεζικό λογαριασμό στην Τουρκία.

Η 41χρονη γυναίκα κατάλαβε ότι ήταν θύμα απάτης όταν στις 12 Μαρτίου, σε επικοινωνία που είχαν από νέο αριθμό, ο ... υποψήφιος σύντροφος την ενημέρωσε πως τελικά θα παραμείνει στο εξωτερικό.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η γυναίκα πέρασε την πόρτα του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου και κατήγγειλε όλα όσα συνέβησαν, με την ελπίδα ότι θα εντοπιστούν οι δράστες και θα μπορέσει να πάρει πίσω τα χρήματά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ