ΕΛΛΑΔΑ

Έξοδος Πάσχα: «Όπου φύγει-φύγει» με πάνω από 180.000 ΙΧ, γεμάτα λιμάνια και αεροδρόμια

Έξοδος Πάσχα: «Όπου φύγει-φύγει» με πάνω από 180.000 ΙΧ, γεμάτα λιμάνια και αεροδρόμια
Γεμάτα και τα πλοία στα λιμάνια EUROKINISSI

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετή κίνηση στους δρόμους του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας Αττικής τα οχήματα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες στη λεωφόρο Αθηνών από το Παλατάκι μέχρι τα διυλιστήρια Ασπροπύργου, καθώς και στη λεωφόρο Σχιστού προς Σκαραμαγκά.

Επίσης αρκετή κίνηση υπάρχει και στην Αττική Οδό, στην Περιφερειακή Υμηττού στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Παράλληλα, ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα ανόδου του Κηφισού.

Δείτε εδώ live την κίνηση αυτή την ώρα μέσα από τους χάρτες της Google

Ελαφρώς καλύτερη είναι η εικόνα στα διόδια της Ελευσίνας, όπου λειτουργούν 21 θυρίδες για την εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ παρατηρείται ανάσχεση περίπου 30 μέτρων. Στα διόδια Αφιδνών, όπου λειτουργούν 20 θυρίδες για την εξυπηρέτηση των οδηγών, παρατηρείται ανάσχεση περίπου 100 μέτρων. Η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω μέσα στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6.00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης μέχρι τις 6.00 το πρωί σήμερα 44.430 οχήματα έχουν περάσει τα διόδια προς Κόρινθο και 35.669 προς Λαμία. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι είχαν φύγει προς Κόρινθο 42.574 οχήματα και 34.540 προς Λαμία.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 15:00 έως τις 22:00 σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και από τις 06:00 έως τις 16:00 αύριο Μεγάλη Παρασκευή ισχύει για το ρεύμα εξόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Η κίνηση στα λιμάνια

Από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, αναμένεται να ξεκινήσει το μεγαλύτερο κύμα, με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή να προχωρά σε μέτρα διευκόλυνσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών και οχημάτων.

Το πρωί, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδο και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Γεώργιο Αλεξανδράκη, βρέθηκε στην πύλη Ε-7 στο λιμάνι του Πειραιά κατά τον απόπλου του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Blue star Delos που αναχώρησε για Πάρο-Νάξο-Θήρα με 2.400 επιβάτες και 367 ΙΧ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας σε δηλώσεις του τόνισε ότι έως σήμερα έχουν ελεγχθεί και επιθεωρηθεί όχι μόνο σε τακτικούς αλλά και έκτακτους ελέγχους όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας. Πρόσθεσε ότι η ασφάλεια των δεκάδων χιλιάδων επιβατών αλλά και των πληρωμάτων είναι πάντα σταθερή μας προτεραιότητα. Ο κ. Πλακιωτάκης ευχήθηκε καλό ταξίδι σε όλες και όλους, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

Σημειώνεται ότι σήμερα Μ. Πέμπτη από τον Πειραιά αναμένεται να αναχωρήσουν 19 δρομολόγια πλοίων για Κυκλάδες, νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Κρήτη. Χθες, Μ. Τετάρτη, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 13 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 15.372 επιβάτες. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού αναχώρησαν 29 πλοία με 5.718 επιβάτες. Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 12 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 5.221 επιβάτες ενώ από το Λαύριο 7 δρομολόγια με 1.655 επιβάτες.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι από τα λιμάνια της Αττικής σε 46 δρομολόγια από 13/04/2023 έως 16/4/2023 αναμένεται να ταξιδέψουν 37.093 επιβάτες και 5.592 Ι.Χ. Σύμφωνα με πληροφορίες για τις Κυκλάδες η πληρότητα στα πλοία αγγίζει το 95% για σήμερα ενώ για τα Δωδεκάνησα υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας στις καμπίνες. Αυξημένη πληρότητα υπάρχει και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Με 100% πληρότητα και τα αεροπλάνα

Με πληρότητες ακόμη και στο 100% φεύγουν τα αεροσκάφη από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το «Ελευθέριος Βενιζέλος», τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού, ενώ και η Θεσσαλονίκη που παρουσιάζει αυξημένη συνδεσιμότητα με περισσότερα δρομολόγια αυτή την στιγμή έχει πολύ αυξημένη κίνηση.

Η έξοδος από τις πύλες των δύο αεροδρομίων έχει ξεκινήσει από χθες την Μ. Τετάρτη και αναμένεται να συνεχιστεί με ίδιους ρυθμούς έως και την Μ.Παρασκευή, ενώ οι επιστροφές εστιάζουν κυρίως στις ημέρες Δευτέρα 17/4 και Τρίτη 18/4.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ