ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλοδαρμός 11χρονου στα Πατήσια: «Θα υπάρξουν συνέπειες» αναφέρει ο γ.γ του Υπουργείου Παιδείας

Ξυλοδαρμός 11χρονου στα Πατήσια: «Θα υπάρξουν συνέπειες» αναφέρει ο γ.γ του Υπουργείου Παιδείας
EUROKINISSI / φωτογραφία αρχείου

Για το νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας, με τον άγριο ξυλοδαρμό του 11χρονου μαθητή στα Πατήσια, μίλησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ξεκαθαρίζοντας πως θα αποδοθούν ευθύνες.

Αναλυτικότερα ο κ. Κόπτσης, τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε Διάδραση», πως ήδη το περιστατικό διερευνάται και βρίσκεται σε επαφή με τη διευθύντρια του σχολείου, προκειμένου να συλλεχθούν όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να διαλευκανθεί το συμβάν.

«Φυσικά με το που το αντιληφθήκαμε έχουμε μιλήσει και με την με αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσης και με τη διευθύντρια του σχολείου. Θέλουμε να έχουμε όλα τα δεδομένα. Έγινε ένα περιστατικό, ακούμε διάφορες απόψεις, εμείς παρεμβαίνουμε άμεσα και όταν έχουμε πλήρη εικόνα δίνουμε τις αντίστοιχες εντολές και τις οδηγίες ώστε θα εφαρμοστεί επακριβώς η κείμενη νομοθεσία. Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν και φυσικά έχουμε πει ότι όντως είναι κοινωνικό φαινόμενο και ό,τι αφορά την ψυχή των παιδιών θέλει χρόνο γιατί πίσω από εδώ κρύβονται αίτια και στο σπίτι και στην οικογένεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης.

«Είμαστε πάνω από το πρόβλημα και όσον αφορά τη δομή που δημιουργούμε και πέρα από αυτά που έχουμε κάνει με τους ψυχολόγους, με τους συμβούλους σχολικής ζωής και τις επιμορφώσεις, η πλατφόρμα θα ανοίξει, δηλαδή είμαστε στην τελευταία φάση σύνταξης όλων των υπουργικών αποφάσεων, είναι σχεδόν έτοιμες έχουν ήδη σχηματιστεί, έχουμε οργανώσει όλο το πλαίσιο των υπουργικών αποφάσεων και η πλατφόρμα είναι πανέτοιμη, γίνονται οι τελευταίες δοκιμές. Φυσικά θα είμαστε έτοιμοι άμεσα και θέλουμε πολύ συγκροτημένα αυτό να βγει στην εκπαιδευτική κοινότητα για να έχει αποτελεσματικότητα» προσέθεσε ο κ. Κόπτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ