FOCUS

Οι 10 καλύτερες χώρες για όσους εργάζονται στο εξωτερικό

Οι 10 καλύτερες χώρες για όσους εργάζονται στο εξωτερικό
Pixabay

Η διαδικτυακή πλατφόρμα InterNations, ασχολείται αποκλειστικά με τους expats, τους ανθρώπους που εργάζονται και ζουν σε χώρες εκτός της δικής τους και κάθε χρόνο κάνει μια έρευνα για τις χώρες με τις καλύτερες συνθήκες εργασίας αλλά και ζωής. Στη φετινή έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 20.000 άτομα, από 187 χώρες, και καταγράφηκε το πόσο ικανοποιημένοι ήταν από τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους, τις οικονομικές προοπτικές, την ασφάλεια εργασίας και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. 

 

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν δουλειά σε χώρες εκτός της δικής τους. Κάποιοι για να καλυτερεύσουν τις συνθήκες ζωής τους, κάποιοι λόγω εγχώριας κρίσης στην αγορά εργασίας.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα InterNations, ασχολείται αποκλειστικά με τους expats, τους ανθρώπους που εργάζονται και ζουν σε χώρες εκτός της δικής τους και κάθε χρόνο κάνει μια έρευνα για τις χώρες με τις καλύτερες συνθήκες εργασίας αλλά και ζωής. Στη φετινή έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 20.000 άτομα, από 187 χώρες, και καταγράφηκε το πόσο ικανοποιημένοι ήταν από τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους, τις οικονομικές προοπτικές, την ασφάλεια εργασίας και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Κάποιες χώρες έχουν καλύτερο σκορ σε ορισμένες κατηγορίες, όπως το Λουξεμβούργο που είναι το καλύτερο μέρος σε ότι αφορά στις οικονομικές προοπτικές και την ασφάλεια των θέσεων εργασίας, ενώ ο Παναμάς έχει το κορυφαίο σκορ στην ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Ωστόσο, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Βιετνάμ, καθώς συνδυάζει υψηλά σκορ σε οικονομικές προοπτικές, ικανοποίηση από την εργασία και ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και εργασιακής ζωής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ