FOCUS

DEMO ABEE: Το success story της βραβευμένης βιομηχανίας φαρμάκων

DEMO ABEE: Το success story της βραβευμένης βιομηχανίας φαρμάκων

Αναμφισβήτητα, οι εξελίξεις στον τομέα της Υγείας μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής μας. Καινοτομίες στον εν λόγω κλάδο, πρωτοποριακές θεραπείες, καθώς και νέα φάρμακα μπορούν να ανακουφίσουν τους ασθενείς και να διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινότητά τους.

Μπορούν, όμως, και να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας. Πώς;

Με πρωτοβουλίες και επενδύσεις, ο τομέας της Υγείας μπορεί να αναβαθμιστεί, καθώς δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και ενισχύεται η επιχειρηματική κουλτούρα. Ένα παράδειγμα που αποδεικνύει πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό, ακόμα και κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, είναι η βιομηχανία φαρμάκων DEMO ΑΒΕΕ. Με περισσότερα από 50 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει καταφέρει να διακριθεί και να ξεχωρίσει για το έργο της, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

Πώς καταφέρνει να ακολουθεί μία επιτυχημένη πορεία, παρά τις δυσκολίες, και γιατί αξίζει να μελετήσουμε το επιτυχημένο επιχειρησιακό παράδειγμά της; Μετά από έρευνα, συγκεντρώσαμε όλα τα στοιχεία που διαφοροποιούν τον κορυφαίο αυτόν βιομηχανικό και εμπορικό οργανισμό, που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων.

Επένδυση σε προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης

Αρχικά, η DEMO ΑΒΕΕ ακολουθεί τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις, επενδύοντας σε εκτεταμένα προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει ότι ακολουθεί τις τάσεις και τα νέα δεδομένα, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Έχει καταφέρει να είναι η πρώτη στην Ελλάδα σε νοσοκομειακές πωλήσεις στα ενέσιμα προϊόντα όλων των μορφών, ενώ διαθέτει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Έρευνας και Ανάπτυξης για τα ελεγχόμενης αποδέσμευσης ενέσιμα. Φυσικά, το παραπάνω επιτυγχάνεται με πολλαπλούς ποιοτικούς ελέγχους στο εργοστάσιό της, το οποίο είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως στην παραγωγή ενέσιμων.

demo2

Έμφαση στην ποιότητα

Σε κάθε περίπτωση, η ποιότητα αποτελεί προτεραιότητα. Για τον λόγο αυτό, το πλήρως εξοπλισμένο και υπερσύγχρονο Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας είναι το «δυνατό» χαρτί της εταιρείας. Σε αυτό συμβάλλει φυσικά και το έμπειρο και κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό. Παρακολουθώντας διαρκώς όλες τις παραγωγικές και ελεγκτικές δραστηριότητες, εξασφαλίζει την αυστηρή συμμόρφωση της μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας ως προς τα διεθνή εφαρμοζόμενα πρότυπα. Αυτό αποδεικνύεται και από την επιτυχία της στα δύσκολα τεστ εγκρίσεων για την άδεια κυκλοφορίας των σκευασμάτων, τα οποία σήμερα ξεπερνούν τα 1.800.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, και το γεγονός ότι έχει καταφέρει να αναγνωρίζεται διεθνώς. Τα προϊόντα της είναι πιστοποιημένα από έναν μακρύ κατάλογο έγκριτων οργανισμών παγκοσμίως. Ενδεικτικά αναφέρουμε το PIC/s, τον Korean-FDA και την Brazilian Drug Agency (ANVISA).

demo3

Εξαγωγική δραστηριότητα

Η δραστηριότητα της DEMO ΑΒΕΕ δεν περιορίζεται μόνο στη χώρα μας. Έχει καταφέρει να αποτελεί ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό παράδειγμα και να επεκτείνει τη δραστηριότητά της εκτός των συνόρων. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, ενισχύει τον εξαγωγικό της προσανατολισμό, με το δίκτυο πωλήσεών της να εκτείνεται σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Μέση Ανατολή, Νότιο Αμερική και Ωκεανία.

Εντυπωσιακό είναι και το ποσοστό των εξαγωγών, το οποίο αγγίζει το 81% της ετήσιας παραγωγής. Παράλληλα, η ταχεία επέκταση της γκάμας προϊόντων στις διεθνείς αγορές, σε συνδυασμό με την έγκαιρη και ασφαλή παράδοση αποτελούν δύο ακόμη παράγοντες που εξασφαλίζουν την επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας.

Εξίσου σημαντικοί είναι και οι φορείς, στους οποίους διαθέτει τα φάρμακά της. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως ένας από τους επίσημους προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

demo4

Ένα βραβευμένο παράδειγμα υγειούς επιχείρησης

Παρόλα αυτά, η εταιρεία προσπαθεί διαρκώς να βελτιώνεται και να αναβαθμίζεται. Σχεδιάζει με προσοχή το «μέλλον» με επενδυτικά προγράμματα. Βελτιώνει τις παραγωγικές εγκαταστάσεις, επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, ενώ από πέρυσι έχει ξεκίνησε και την κατασκευή του τέταρτου εργοστασίου της. Παράλληλα, αναπτύσσει διαρκώς νέα προϊόντα στα εργαστήρια της και λαμβάνει συνεχώς νέες εγκρίσεις.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι επενδύει στο προσωπικό της. Οι αριθμοί το αποδεικνύουν. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι από το 2012 μέχρι σήμερα, δημιούργησε πάνω από 300 νέες θέσεις εργασίας, ανεβάζοντας το προσωπικό της από 553 σε 870 εργαζόμενους. Όλοι τους, είναι πολύ καλά καταρτισμένοι (αρκετοί μάλιστα είναι κάτοχοι διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων), ενώ η DEMO ΑΒΕΕ φροντίζει για τη διαρκή επιμόρφωσή τους. Τα νούμερα εντυπωσιάζουν. Μόνο εντός του 2017, εργαζόμενοί της συμμετείχαν σε συνολικά 52 εκπαιδευτικά προγράμματα από εξειδικευμένους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας.

demo5

Με λίγα λόγια, αποτελεί παράδειγμα υγειούς ελληνικής επιχείρησης, που βοηθάει στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου επιχειρηματικότητας και εργασιακής κουλτούρας στη χώρα. Έτσι, δεν συμβάλλει μόνο στη μείωση της ανεργίας, αλλά και στην οικονομική της ανάπτυξη.

Μάλιστα, τον Φεβρουάριο του 2018 η DEMO ABEE διακρίθηκε ανάμεσα σε 8.000 επιχειρήσεις στα Βραβεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Growth Awards», και αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία «Λειτουργική/ Επιχειρησιακή βελτίωση».

isos