FOCUS

Το μοντέρνο σύστημα υγείας με την ανάπτυξη της τεχνολογίας

Το μοντέρνο σύστημα υγείας με την ανάπτυξη της τεχνολογίας

Να φανταστούμε μια πραγματικότητα με διάγνωση και θεραπεία πριν νοσήσουμε, επεμβάσεις… μη-επεμβατικές και ανώδυνες, με ταχύτερη ανάρρωση και άμεση επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα…

Η τεχνολογία κατευθύνει την ιατρική και την χειρουργική σε καινοτόμες λύσεις που δεν μπορούμε να φανταστούμε.

Στο κατώφλι της Ιατρικής Τεχνολογίας βρίσκεται η ευρείας χρήσης ρομποτική χειρουργική, η τρισδιάστατη εκτύπωση τεχνητών μελών, η τεχνητή νοημοσύνη και η χρήση big-data για εξατομικευμένες θεραπευτικές λύσεις... Η δυνατότητα διασύνδεσης των νοσοκομείων, ιατρών, ασθενοφόρων, ασθενών και ιατρικών συσκευών για την πραγματοποίηση περίθαλψης σε άμεσο χρόνο και χώρο, είναι πολύ πιο κοντά από ότι φανταζόμαστε…

Θεόδωρος Λιακόπουλος
Διευθύνων Σύμβουλος Johnson & Johnson Hellas AEBE

TL photo 1

Όλα αυτά βεβαίως φαντάζουν ουτοπικά σε μία χώρα που έχει βιώσει ένα πλήθος διαθρωτικών αλλαγών και μία μακροχρόνια οικονομική κρίση. Η καινοτομία αποτελεί τη λύση σε ένα σύστημα υγείας που βάλλεται από διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες. Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής και των χρόνιων νοσημάτων λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής οδηγούν σε μία προδιαγεγραμμένη οικονομική ανεπάρκεια των συστημάτων υγείας στον κόσμο. Χρειάζονται νέοι παράγοντες στην εξίσωση. Ένα «έξυπνο σύστημα υγείας», που θα ξοδεύει λιγότερα και θα παρέχει περισσότερα. Η Johnson and Johnson πιστεύει σε ένα τέτοιο σύστημα και στην εφαρμογή του στην Ελλάδα.

Μέσα από έρευνα και τεχνολογία, φέρνει ιδέες και προϊόντα που ανοίγουν νέους δρόμους θεραπείας και φροντίδας σε χιλιάδες ασθενείς, δίνοντας έμφαση στο κόστος και την αποτελεσματικότητα. H Johnson & Johnson Medical Devices παρέχει προϊόντα γενικής χειρουργικής, ορθοπεδικής χειρουργικής, νευροχειρουργικής, καρδιολογίας, ηλεκτροφυσιολογίας, και οφθαλμολογίας.

image20

Συνολικά, ο όμιλος εταιρειών Johnson & Johnson αποτελεί παγκοσμίως την μεγαλύτερη εταιρία στο χώρο της υγείας έχοντας την πιο εκτενή γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών, δραστηριοποιούμενη σε τρεις κλάδους: Consumer, Medical Devices και Pharmaceutical.

Στην Ελλάδα, ο όμιλος έχει δυναμική παρουσία απασχολώντας ένα σημαντικό αριθμό εργαζομένων, ενώ λειτουργεί εργοστάσιο καταναλωτικών προϊόντων το οποίο εξάγει το 95% της παραγωγής του σε 33 χώρες, επενδύοντας διαρκώς σε νέα συστήματα παραγωγής και στην ανάπτυξη εξοπλισμού.

«Κάθε μέρα, περισσότεροι από 130.000 εργαζόμενοι της Johnson & Johnson σε όλο τον κόσμο συνδυάζουν την καρδιά, την επιστήμη και την εφευρετικότητα τους για να αλλάξουν την τροχιά της υγείας προς το όφελος της ανθρωπότητας.»

Φέτος η Johnson & Johnson είχε δυναμική συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο Αμερικανικό Περίπτερο, συμβολίζοντας την στήριξή μας στην ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα της χώρας, και αναδεικνύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της εταιρίας μας στην έρευνα και καινοτομία στον χώρο της υγείας.

H ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας είναι εδώ, η καινοτομία, η ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα είναι η ευκαιρία για μια δυνατή Ελλάδα.