FOCUS

Ν. Φίλης στο CNN Greece: Ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση θα ξηλώσει το νόμο για τα Κολέγια

Κώστας Πλιάκος Κώστας Πλιάκος - CNN Greece

“Για τις εικόνες ντροπής στη Μυτιλήνη την ευθύνη έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση” τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης παιδείας Νίκος Φίλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Greece.
O κ. Φίλης είπε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να αποσυμφορηθούν τα νησιά και καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για το γεγονός όπως είπε ότι δεν παίρνει διπλωματικές πρωτοβουλίες στην ΕΕ για το προσφυγικό.
Αναφορικά με την μεγάλη αντιπαράθεση για την παιδεία και την ισοτιμία των Κολεγίων τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταργήσει την μνημονιακή υποχρέωση για την ισοτιμία των Κολεγίων και ότι το υπουργείο αυτή τη στιγμή ικανοποιεί τα συμφέροντα των Κολεγίων υποβαθμίζοντας την παιδεία.

Αναφορικά με την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την οποία ο κ. Φίλης είχε πει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε και να την καταψηφίσει, τόνισε ότι, σήμερα έχουν αλλάξει τα γεωπολιτικά δεδομένα σε σχέση με την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ προωθούσε την συγκεκριμένη συμφωνία και θα έπρεπε να γίνει αναδιαπραγμάτευση.

Αναφορικά με τα εσωκομματικά ο κ. Φίλης τόνισε ότι χρειάζεται διεύρυνση με τον κόσμο που είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν θα πρέπει να αλλάξει η φυσιογνωμία του κόμματος και όσον αφορά τα νέα πρόσωπα είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχές και δεν χωράνε όλοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ