ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Απάντηση Κεγκέρογλου και Σκανδαλίδη σε Λοβέρδο-Γιαννακοπούλου

ΚΙΝΑΛ: Απάντηση Κεγκέρογλου και Σκανδαλίδη σε Λοβέρδο-Γιαννακοπούλου
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Απάντηση στον Ανδρέα Λοβέρδο και τη Νάντια Γιαννακοποπούλου που διαφωνούν με το «παρών» του Κινήματος Αλλαγής στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, έδωσαν από το βήμα της Βουλής ο γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Σκανδαλίδης.

Ο κ. Κεγκέρογλου κατήγγειλε σπέκουλα και προπαγάνδα στις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς και ανέφερε ότι λένε «παρών» γιατί δεν είναι ενιαία η αρχή του νομοσχεδίου.

«Για ποια αρχή να ψηφίσουμε; Είναι ξεκάθαρες οι θέσεις μας», είπε και πρόσθεσε πως από τα 173 άρθρα, το Κίνημα Αλλαγής ψηφίζει τα 158. Μεταξύ αυτών, είναι τα άρθρα για την αυστηροποίηση των ποινών για όλα τα σεξουαλικά εγκλήματα και την εργασία, την αύξηση του ορίου αποφυλάκισης στα 3/5 αλλά και τη διάταξη για την Παρασκευή και κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών.

Το Κίνημα Αλλαγής δεν στηρίζει τη διάταξη για τα fake news με τον Βασίλη Κεγκέρογλου να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «θα πηγαίνατε και τον λιθογράφο μέσα, αν υπήρχε ακόμα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Σκανδαλίδης. «Δεν κάνουμε αντιπολίτευση της πλάκας, δεν κάνουμε νομικό δογματισμό, ψηφίζουμε παρών επί της αρχής και τις διατάξεις για αυστηροποίηση των σεξουαλικών εγκλημάτων», είπε και πρόσθεσε πως είναι άλλο αυτό κι άλλο η αυστηροποίηση που απαντά στα κελεύσματα της επικαιρότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ