ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: 15χρονος δολοφόνησε φοιτήτρια για να μιμηθεί ήρωες video game

Ρωσία: 15χρονος δολοφόνησε φοιτήτρια για να μιμηθεί ήρωες video game
Pixabay

«Ήθελα πάντα να δω πως είναι να πεθαίνει κάποιος από τα δικά σου χέρια». Αυτό ανέφερε στην απολογία του ένας 15χρονος Ρώσος ο οποίος μαχαίρωσε και σκότωσε 21χρονη φοιτήτρια θέλοντας, όπως ισχυρίστηκε, να μιμηθεί τους ήρωες από τα video games που του άρεσε να παίζει.

Ο Αλεξέι Μαξίμοφ, σύμφωνα με τις πληροφορίες της υπόθεσης, η οποία έχει σοκάρει τη Ρωσία, περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια. Αγαπημένοι του ήρωες ήταν εκτελεστές- δολοφόνοι.

Μία ημέρα αποφάσισε να δει πως είναι να σκοτώνεις στην πραγματική ζωή. Η 21χρονη φοιτήτρια Ντάρια Εβντοκίμοβα βρέθηκε τυχαία στο δρόμο του και έχασε τη ζωή της με τον πλέον τραγικό τρόπο.

Ο 15χρονος την ακινητοποίησε και της κατάφερε πολλαπλές μαχαιριές στο λαιμό, τα μάτια, το κεφάλι και το στήθος. Οι Αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν και την ώρα που συνελήφθη… έπαιζε ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Στην ομολογία του επεσήμανε πως δεν ήθελε να σκοτώσει τη νεαρή, μία φωνή στο κεφάλι του του έλεγε τι έπρεπε να κάνει. Μάλιστα έφερε ως δικαιολογία για τη δολοφονία τον εθισμό του στα video game.

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας στην περιοχή του εγκλήματος φαίνεται πως ανατρέπει τους ισχυρισμούς του ωστόσο.

Η 21χρονη αποτυπώνεται να αποχωρεί από ένα ATM, όπου μόλις είχε κάνει ανάληψη μερικών χρημάτων. Ο 15χρονος την ακολουθεί μέσα στο σκοτάδι και τη σκοτώνει. Φεύγοντας μάλιστα κλέβει και τα χρήματα που η φοιτήτρια μόλις είχε βγάλει από το μηχάνημα ανάληψης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ