ΚΟΣΜΟΣ

Hurriyet: «Μαϊμού» οι τσάντες Hermes της Εμινέ Ερντογάν

Hurriyet: «Μαϊμού» οι τσάντες Hermes της Εμινέ Ερντογάν
Συζητείται ευρέως στην Τουρκία η αδυναμία της Εμινέ Ερντογάν για τις τσάντες Hermes και γενικότερα για τα ακριβά αξεσουάρ ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA / DUMITRU DORU

Η έκκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα, ως αντίδραση στην κρίση στις γαλλο-τουρκικές σχέσεις, έφερε στη δημόσια συζήτηση στη γειτονική χώρα τις …τσάντες της πρώτης κυρίας.

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, εξαπέλυσε βολές κατά της Εμινέ Ερντογάν, συζύγου του Τούρκου προέδρου, καθώς φημολογείται ευρέως στη χώρα η αδυναμία της στις πανάκριβες γαλλικές τσάντες Hermes.

«H κυρία Εμινέ έχει μία τσάντα. Ας την κάψει και αυτή στον κήπο του παλατιού» ήταν το σκωπτικό σχόλιο του κ. Κιλιτσντάρογλου. Το σχόλιο προκάλεσε την οργή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απάντησε σε αγοραίο ύφος:

«Αν έχεις έστω και ψήγμα ψυχής, να μιλάς για εμένα, όχι για τη σύζυγό μου. Αν ψάχνεις για τσάντες να κάψεις, εσείς έχετε πολλές».

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet, έρχεται ωστόσο σήμερα να δώσει μία νέα διάσταση στη διαμάχη.

Υποστηρίζει ότι οι τσάντες Hermes της πρώτης κυρίας είναι «μαϊμού».

«Η σύζυγος του προέδρου Ερντογάν δεν ξοδεύει ποτέ πολλά χρήματα για τσάντες. Προσέχει να μην χρησιμοποιεί γνήσιες μάρκες. Δηλαδή δεν αγοράζει ακριβές τσάντες, όπως ισχυρίζονται. Προτιμάει κυρίως τα εγχώρια προϊόντα. Αντί τα γνήσια αγοράζει τις απομιμήσεις» αναφέρει σε παραπολιτικό της σχόλιο η Hurriyet.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ