ΚΟΣΜΟΣ

To Pornhub αλλάζει: Οι κατηγορίες και οι αυστηροί κανόνες μετά τις αποκαλύψεις των NYT

To Pornhub αλλάζει: Οι κατηγορίες και οι αυστηροί κανόνες μετά τις αποκαλύψεις των NYT
Screen grab/YouTube

Τους κανόνες σχετικά με τις μεταμορφώσεις περιεχομένου από τους χρήστες αλλάζει το Pornhub, ένας από τους πλέον δημοφιλείς ιστότοπους ενηλίκων στον κόσμο, μετά τις εναντίον του κατηγορίες ότι φιλοξενεί παράνομα βίντεο.

Μια έρευνα των New York Times κατηγόρησε τον ιστότοπο ότι προβάλλει βίντεο κακοποίησης παιδιών αλλά και βίντεο που σχετίζονται με βιασμούς.

To Pornhub είπε ότι οι ισχυρισμοί ήταν «ανεύθυνοι και κατάφωρα αναληθείς», αναφέρει το BBC.

Ωστόσο, μετά την έρευνα, ανακοίνωσε ότι οι λογαριασμοί των χρηστών πρέπει να επαληθευτούν για να ανεβάζουν βίντεο αλλιώς θα καταργούνται, πράγμα που σημαίνει ότι το καταργημένο περιεχόμενο θα μπορούσε εύκολα να εμφανιστεί ξανά.

Η λειτουργία επαλήθευσης θα ξεκινήσει το νέο έτος. Προς το παρόν, οι μεταφορτώσεις έχουν αποσυρθεί για όλους τους χρήστες εκτός από επαγγελματίες του κλάδου.

Η κίνηση ακολουθεί τις αναφορές ότι η Visa και η Mastercard είχαν ξεκινήσει τις δικές τους έρευνες για τους ισχυρισμούς.

Εάν – όπως είχε ζητήσει το άρθρο των New York Times – οι δύο εταιρείες πληρωμών ανέστειλαν τις υπηρεσίες τους, κάτι τέτοιο θα έπληττε οικονομικά τον ιδιοκτήτη του ιστότοπου, Mindgeek.

Το Pornhub είναι γενικά δωρεάν, αλλά προσφέρει συνδρομητική υπηρεσία για βίντεο υψηλής ποιότητας και αποκλειστικό περιεχόμενο.

Η εταιρεία έχει επίσης εκδώσει μια δήλωση που υπόσχεται «σημαντικά βήματα για την περαιτέρω προστασία της κοινότητάς μας».

Η έρευνα του αρθρογράφου των New York Times, Nicholas Kristof, δήλωσε ότι οι έρευνες για παιδιά κάτω των 18 ετών ή συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών απέδωσαν χιλιάδες αποτελέσματα.

Και κάποιοι είπαν στον Kristof ότι είχαν κακοποιηθεί ως παιδιά στα βίντεο.

«Επειδή είναι αδύνατο να είμαστε σίγουροι αν ένας νεαρός πρωταγωνιστής σε ένα βίντεο είναι 14 ή 18 ετών, ούτε το Pornhub ούτε κάποιος άλλος έχει μια σαφή ιδέα για το πόσο περιεχόμενο είναι παράνομο», έγραψε.

Το Pornhub έχει δισεκατομμύρια επισκέπτες και εκατομμύρια βίντεο ανεβαίνουν κάθε χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ