ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Κτήριο 14 ορόφων καταρρέει σαν χάρτινος πύργος μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό

Γάζα: Κτήριο 14 ορόφων καταρρέει σαν χάρτινος πύργος μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Screen grab/YouTube

H κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων αντικατοπτρίζεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στην κατάρρευση αυτού του 14όροφου κτηρίου που κατέρρευσε την Τετάρτη μετά από ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Γάζα, χθες Τετάρτη. 

Σημειώνεται ότι οι ένοικοι του κτηρίου, το οποίο μεταξύ άλλων στέγαζε γραφεία Μέσων Ενημέρωσης καθώς και ένα τηλεοπτικό κανάλι της Χαμάς, είχαν προειδοποιηθεί να το εγκαταλείψουν νωρίτερα, ενώ ένα ακόμα κτήριο υπέστη σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πυρά.

Τις τελευταίες ημέρες η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς επιτίθεται με εκατοντάδες ρουκέτες καθημερινά από τη Λωρίδα της Γάζας ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις απαντούν με αεροπορικές επιθέσεις.

Επιπλέον, όλες οι πτήσεις με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ εκτρέπονται προς άλλα αεροδρόμια μέχρι νεοτέρας, ανακοίνωσαν σήμερα οι ισραηλινές αρχές, καθώς εδώ και ημέρες εκτοξεύονται ρουκέτες από τη Γάζα.

Τα αεροπλάνα θα κατευθύνονται στο αεροδρόμιο Ραμόν, κοντά στην Εϊλάτ, στο νότιο Ισραήλ, διευκρίνισαν, ενώ πρόσθεσαν ότι η απόφαση αυτή δεν αφορά προς το παρόν τις πτήσεις που αναχωρούν από το Μπεν Γκουριόν.

Την Τρίτη το βράδυ οι αρχές του Ισραήλ είχαν αναστείλει προσωρινά όλη την εναέρια κυκλοφορία από και προς το Μπεν Γκουριόν εξαιτίας των πολλών ρουκετών που εκτοξεύονταν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Τελ Αβίβ.

Από το βράδυ της Δευτέρας, όταν κλιμακώθηκε η ένταση μεταξύ της Χαμάς, που ελέγχει τη Γάζα, και του Ισραήλ, έχουν εκτοξευθεί περίπου 1.500 ρουκέτες εναντίον του εβραϊκού κράτους, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του ισραηλινού στρατού.

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει τη Γάζα ακατάπαυστα, με τα αεροπορικά πλήγματα να συνεχίζονται νωρίς σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τον απολογισμό του παλαιστινικού υπουργείου Υγείας, 67 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, ανάμεσά τους 17 παιδιά, και 400 έχουν τραυματιστεί.

Στο Ισραήλ επτά άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους ένα παιδί έξι ετών και ένας στρατιώτης.

Την Τρίτη, ένα ακόμη 13όροφο κτήριο είχε καταρρεύσει στη Γάζα μετά από ισραηλινή αεροπορική επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ