ΚΟΣΜΟΣ

Μαύρη Θάλασσα: Προειδοποιητικά πυρά ρωσικού πολεμικού εναντίον βρετανικού πλοίου

Μαύρη Θάλασσα: Προειδοποιητικά πυρά ρωσικού πολεμικού εναντίον βρετανικού πλοίου
Φωτογραφία αρχείου (AP Photo/Petros Karadjias)

Ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά εναντίον του αντιτορπιλικού του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού HMS Defender, το οποίο, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, παραβίασε τα θαλάσσια σύνορα στη Μαύρη Θάλασσα.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, η Μόσχα προέτρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου, ζητώντας αντ 'αυτού «πολυμερείς προσπάθειες» με στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας, και για τα περιφερειακά κράτη να επιλύσουν προβλήματα χωρίς ανεπιθύμητη «βοήθεια» από εξωτερικές δυνάμεις.

Μαζί με τους ναυτικούς ελιγμούς, ένα ρωσικό αεροσκάφος Su-24M πραγματοποίησε προειδοποιητική βομβιστική επίθεση στο βρετανικό πολεμικό πλοίο, σύμφωνα με το υπουργείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, το βρετανικό αντιτορπιλικό που λειτουργούσε στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, στις 11:52 (τοπική ώρα) παραβίασε τα σύνορα και εισήλθε τρία χιλιόμετρα εντός των ρωσικών χωρικών υδάτων στην περιοχή του ακρωτηρίου Fiolent.

Σύμφωνα με τον στρατό, στο βρετανικό πολεμικό πλοίο έγινε προειδοποίηση για χρήση πυρών εάν παραβίαζε τα σύνορα της Ρωσίας, ωστόσο δεν υπήρξε καμία αντίδραση.

Στις 12:06 και 12:08, ένα συνοριακό περιπολικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά. Στις 12:19, ένα Su-24M πραγματοποίησε προειδοποιητικό βομβαρδισμό χρησιμοποιώντας 4 βόμβες OFAB-250 στην πορεία πλέυσης του HMS Defender, προστίθεται στην ανακοίνωση. Στις 12:23 οι συνδυασμένες ενέργειες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και των συνοριακών δυνάμεων του FSB ανάγκασαν το HMS Defender να εγκαταλείψει τα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι στο υπουργείο εκλήθη ο Βρετανός στρατιωτικός ακόλουθος αρμόδιος για ζητήματα άμυνας που υπηρετεί στην βρετανική πρεσβεία στην Μόσχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ