ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αρκαδία: Επεκτείνεται το μέτωπο στη Γορτυνία - Τρεις κοινότητες χωρίς ρεύμα

Φωτιά Αρκαδία: Επεκτείνεται το μέτωπο στη Γορτυνία - Τρεις κοινότητες χωρίς ρεύμα
AP Photo/Michael Varaklas

Μεγάλες καταστροφές έχει προκαλέσει η φωτιά στην περιοχή της Γορτυνίας που πέρασε από την Ηλεία, με την κατάσταση να παραμένει δύσκολη, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Χρήστο Λαμπρόπουλο.

«Το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο, αφού έχει επεκταθεί», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Λαμπρόπουλος

Όπως επισήμανε, «εκκενώθηκαν ακόμα δύο οικισμοί και η φωτιά απείλησε τον οικισμό Λιβαδάκι, αλλά η Πυροσβεστική κατάφερε να κρατήσει τις φλόγες μακριά από τα σπίτια, ενώ κινδύνευσε και ο οικισμός Τουμπίτσι». Επίσης, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε ότι «τρεις κοινότητες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, αλλά τα συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης».

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι «εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, στο σημείο επιχειρούν οκτώ μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως και του δήμου, ενώ ιδιώτες βοηθούν εθελοντικά με τα δικά τους μηχανήματα».

Όσον αφορά στο άλλο πύρινο μέτωπο, στην περιοχή του δήμου της Μεγαλόπολης, όπου η φωτιά πέρασε από τη Μεσσηνία, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «εκεί η κατάσταση μπορώ να πω ότι είναι σχετικά καλύτερη και παραμένει εκκενωμένος μόνο ο οικισμός Ίσαρης, όπου εκεί δημιουργήθηκε μία νέα αντιπυρική ζώνη».

Μάλιστα, όπως τόνισε, «το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν μηχανήματα της Περιφέρειας και του δήμου, ενώ σημαντική είναι και η βοήθεια από τη ΔΕΗ που διαθέτει εξοπλισμό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του χωριού Χώρα Γορτυνίας κ. Δημητρακόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε πως του ζητήθηκε «πολιτικό μέσον» από αξιωματικό της Πυροσβεστικής για αποστολή πυροσβεστικού οχήματος, που είχε αιτηθεί.

«Υπάρχουν 15 σπίτια καμένα συν αποθήκες», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

«Συν τοις άλλοις, εχθές που άνοιξε ο δρόμος από το Νεοχώρι, πήρα τηλέφωνο τον κύριο Ταξίαρχο, Παππά Κωνσταντίνο, από την Τρίπολη, να μου στείλει ένα πυροσβεστικό, να σβήσω αυτά που καιγόσανται. Ερώτησε τον υπεύθυνο της πυροσβεστικής, αρνήθηκε να στείλει και ο κ. Ταξίαρχος με ρώτησε αν υπάρχει πολιτικό μέσον…», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ