ΚΟΣΜΟΣ

Κένυα: Νεκρός από μαινόμενο πλήθος ο κατά συρροή δολοφόνος παιδιών που είχε δραπετεύσει

Κένυα: Νεκρός από μαινόμενο πλήθος ο κατά συρροή δολοφόνος παιδιών που είχε δραπετεύσει
AP Photo

Τη δολοφονία από πλήθος χωρικών του καθ' ομολογία και κατά συρροή δολοφόνου παιδιών που δύο μέρες πριν είχε διαφύγει από κρατητήρια αστυνομικού τμήματος στη δυτική Κένυα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Masten Wanjala εντοπίστηκε από τους χωρικούς σε ένα σπίτι στην πόλη Bungoma και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, αναφέρει η ανακοινώση.

Οι αρχές είχαν εξαπολύσει ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό για τον δραπέτη που είχε παραδεχτεί ότι σκότωσε περισσότερα από 10 νεαρά αγόρια σε διάστημα πέντε ετών.

Επίσης, είχε ομολογήσει ότι τα νάρκωνε και σε ορισμένες περιπτώσεις έπινε το αίμα τους.

Σύμφωνα με το BBC, o δράστης επέστρεψε στο σπίτι των γονιών του -οι οποίοι τον απέρριψαν- και στη συνέχεια στραγγαλίστηκε από γείτονες που ανακάλυψαν ότι ήταν εκεί, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα Standard της Κένυας.

Η οικογένειά του φέρεται να αναγνώρισε το πτώμα.

«Δεν είμαστε σίγουροι πώς κατάφερε να ταξιδέψει από το Ναϊρόμπι στο αγροτικό του σπίτι», δήλωσε ο Musyoki Mutungi. «Οι χωρικοί τον αναγνώρισαν και στη συνέχεια τον σκότωσαν, πριν ακόμη ενημερωθεί η αστυνομία».

Ο Wanjala παρουσιαζόταν ως προπονητής ποδοσφαίρου για να παρασύρει τα θύματά του σε απομονωμένες περιοχές και μετά τους επιτιθόταν.

Σε ορισμένες περιπτώσεις τα κρατούσε ομήρους ζητώντας λύτρα.

Κατά τη σύλληψή του τον Ιούλιο, είχε υποδείξει στην αστυνομία τους χώρους ταφής των θυμάτων του, η οποία στη συνέχεια ανακάλυπτε τα πτώματα.

Τρεις αστυνομικοί που ήταν σε υπηρεσία την ημέρα που διέφυγε από το αστυνομικό τμήμα, εν αναμονή μεταφοράς του σε δικαστήριο, κατηγορήθηκαν για συνέργεια στη διαφυγή υπόπτου και αμέλεια και απολύθηκαν.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει τη χώρα ενώ πολλοί είναι αυτοί που ζητούν την παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας της Κένυας για την απόδρασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ