ΚΟΣΜΟΣ

«Πώς είναι άραγε να σκοτώνεις άδικα κάποιον;» - Το tweet του Άλεκ Μπάλντουιν από το 2017

«Πώς είναι άραγε να σκοτώνεις άδικα κάποιον;» - Το tweet του Άλεκ Μπάλντουιν από το 2017
ΑP Photo

Πώς είναι άραγε να σκοτώνεις κάποιον άδικα; Καλή έρώτηση, την έχουμε κάνει οι περισσότεροι σε διάφορες περιπτώσεις, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει και δίκαιος τρόπος να σκοτώσεις κάποιον βέβαια.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν είχε αυτήν ακριβώς την απορία, το 2017, όταν σχολίασε με ένα tweet, ένα περιστατικό που είχε συμβεί στο Λος Άντζελες.

Σε ένα βίντεο που είχε κυκλοφορήσει τότε, φαίνεται ένας αστυνομικός να πυροβολεί πολλές φορές έναν άοπλο άντρα, με τον οποίο είχε έρθει σε αντιπαράθεση νωρίτερα.

Μετά από πολλούς πυροβολισμούς, ο άντρας πέφτει νεκρός, ενώ είναι προφανές ότι ο ίδιος δεν είχε όπλο και πάντως δεν χρησιμοποίησε όπλο εναντίον του αστυνομικού.

Το περιστατικό είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις και ο Άλεκ Μπάλντουιν είναι ένας από εκείνους που έσπευσαν να το καυτηριάσουν.

Προφανώς τα δύο περιστατικά δεν συγκρίνονται, στο πρώτο ο αστυνομικός πυροβολεί τον άντρα με πρόθεση αν όχι να τον σκοτώσει (πράγμα δύσκολο με τόσες σφαίρες), πάντως να τον τραυματίσει. Και μάλιστα ακούγεται στο βίντεο να λέει κατ' επανάληψη, αφού έχει ήδη πυροβολήσει αρκετές φορές, στον άντρα «πέσε κάτω», σαν να είναι έκπληκτος που ακόμη στέκεται όρθιος.

Η περίπτωση του Μπάλντουιν είναι εντελώς διαφορετική και όλα έως τώρα συνηγορούν στο ότι πρόκειται περί ατυχήματος, για το οποίο δεν ευθύνεται ο ίδιος.

Το συγκεκριμένο tweet αν όχι προφητικό, πάντως σήμερα διαβάζεται σαν ένα διεστραμμένο παιχνίδι της μοίρας.

Αν μη τι άλλο, διότι η απορία που εξέφρασε ο Μπάλντουιν πριν από τέσσερα χρόνια, του απαντήθηκε...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ