ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί και οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς σε λύκειο στο Μίσιγκαν

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί και οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς σε λύκειο στο Μίσιγκαν
Δεκαπεντάχρονος μαθητής του σχολείου είναι ο δράστης της επίθεσης Screen Grab / CNN

Τρεις μαθητές σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν 15χρονος μαθητής άνοιξε πυρ την Τρίτη στο Λύκειο Όξφορντ της ομώνυμης κωμόπολης στο Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Ο δράστης συνελήφθη χωρίς να δώσει καμία εξήγηση για τα κίνητρα της πράξης του, όπως δήλωσε ο βοηθός σερίφη της κομητείας του Όκλαντ, Μάικλ Μακέιμπ.

«Μπορώ να σας πω ότι πυροβόλησε πολλές φορές» ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης, διευκρινίζοντας ότι ο μαθητής χρησιμοποίησε ημιαυτόματο πιστόλι.

Τραγικό θάνατο από τα πυρά του βρήκαν τρεις μαθητές -δύο κορίτσια ηλικίας 14 και 17 ετών, καθώς και ένα αγόρι 16 ετών. Οκτώ τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων εκπαιδευτικός, όπως μετέδωσε το δίκτυο CNNi.

Δεν διατρέχει κατά πληροφορίες κίνδυνο η ζωή των ατόμων που τραυματίστηκαν.

Για ανείπωτη τραγωδία «και τον χειρότερο εφιάλτη κάθε γονιού» έκανε λόγο από τον τόπο της επίθεσης η κυβερνήτης του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Ουίτμερ.

michigan.jpg
Ο χώρος στάθμευσης εμπορικού κέντρου όπου παρέλαβαν οι γονείς τα παιδιά τους μετά την εκκένωση του σχολείου (AP Photo/Paul Sancya)
Το σχολείο όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία (AP Photo/Paul Sancya)

Το σχολείο τέθηκε σε lockdown όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί, περίπου δέκα λεπτά πριν τη 1 το μεσημέρι, τοπική ώρα, ενώ αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. O δράστης συνελήφθη πέντε λεπτά μετά την έφοδο της αστυνομίας στη σχολείο.

Μαθήτρια του λυκείου που μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox2Detroit ανέφερε ότι στο σχολείο γίνονται τακτικά ασκήσεις για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών και όλοι γνώριζαν τι να κάνουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ