ΚΟΣΜΟΣ

Έγραψε το βιβλίο «Πώς να σκοτώσεις τον άντρα σου» - Τώρα δικάζεται για τον φόνο του συζύγου της

Έγραψε το βιβλίο «Πώς να σκοτώσεις τον άντρα σου» - Τώρα δικάζεται για τον φόνο του συζύγου της
Η δίκη της συγγραφέως ξεκίνησε την Τρίτη και αναμένεται να διαρκέσει έξι εβδομάδες Dave Killen/The Oregonian via AP, Pool

Μία συγγραφέας ρομαντικών βιβλίων από το Όρκεγκον των ΗΠΑ κατηγορείται ότι η ζωή (της) μιμήθηκε την τέχνη (της): λίγα χρόνια αφότου είχε γράψει ένα έργο με τίτλο: «Πώς να σκοτώσετε τον άνδρα σας», πυροβόλησε θανάσιμα, όπως όλα δείχνουν, τον δικό της για μια ασφάλεια ζωής ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων.

Η Nancy Crampton-Brophy, 71 ετών σήμερα, αρνείται την κατηγορία ότι τον Ιούνιο του 2018 δολοφόνησε τον επί 25 χρόνια σύζυγό της, Daniel Brophy, στο Πορτλαντ.

Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της αστυνομίας, ο Ντάνιελ είχε βρεθεί θανάσιμα τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο στην πλάτη και το στήθος.

Η Νάνσι είχε αρνηθεί εξαρχής την κατηγορία, ωστόσο συνελήφθη λίγους μήνες μετά το θάνατο όταν το άλλοθί της, ότι βρισκόταν στο σπίτι του ζεύγους, κατέρρευσε.

Την ημέρα του θανάτου είχε γράψει στο Facebook: «Για τους φίλους και τους συγγενείς, έχω δυσάρεστα νέα. Ο άνδρας και καλύτερος φίλος μου, σεφ Dan Brophy σκοτώθηκε χθες το πρωί. Για όσους είστε κοντά μου και θέλετε να με πάρετε τηλέφωνο, έχετε δίκιο αλλά αυτή τη στιγμή παλεύω να συνειδητοποιήσω το παραμικρό».

pos-na-skotoseis-ton-antra-soy.jpg
Η κατηγορούμενη είχε γράψει το διήγημα «Πώς να σκοτώσεις τον άνδρα σου» το 2011

Λίγες ημέρες μετά τον φόνο, η συγγραφέας είχε απευθυνθεί στην αστυνομία προκειμένου να της προσκομίσουν ένα έγγραφο στο οποίο θα δήλωναν ότι η ίδια δεν είναι ύποπτη, προκειμένου να λάβει την ασφάλεια του συζύγου της, αξίας 40.000 δολαρίων. Σύμφωνα με τα έγγραφα, οι Αρχές έμαθαν αργότερα ότι το πραγματικό ύψος της ασφάλισης έφτανε το 1,5 εκατ. δολάρια.

Η δίκη για τον φόνο ξεκίνησε χθες, Τρίτη, και αναμένεται να διαρκέσει επτά εβδομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ