ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Τρεις νεκροί, πολλοί τραυματίες από πυροβολισμούς στη Φιλαδέλφεια

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Τρεις νεκροί, πολλοί τραυματίες από πυροβολισμούς στη Φιλαδέλφεια
AP Photo/ Joseph Kaczmarek (Φωτογραφία αρχείου)

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 11 ακόμη τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε πολυσύχναστο δρόμο στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Το αστυνομικό τμήμα της Φιλαδέλφειας κλήθηκε να ανταποκριθεί σε αναφορές για ένα οπλισμένο άτομο ανάμεσα σε πλήθος κόσμου.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής Ντ.Φ. Πέις είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι πυροβολισμοί έπεσαν κατά του πλήθους στο κέντρο της πόλης και ένας αστυνομικός πυροβόλησε έναν ύποπτο. Δεν είναι σαφές εάν ο ύποπτος χτυπήθηκε.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις οδούς Second και South Streets, με τις Αρχές να εκτιμούν πως υπήρχαν πάνω από ένας ένοπλος.

Σύμφωνα με το ABC News, έχουν εντοπιστεί δύο όπλα, ωστόσο δεν φαίνεται πως έχουν γίνει συλλήψεις για την ώρα.

Επτά θύματα μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τόμας Τζέφερσον με τραύματα από τους πυροβολισμούς ενώ οι υπόλοιποι τραυματίες βρίσκονται σε άλλα δύο νοσοκομεία της περιοχής.

«Τρεις από αυτούς τους ανθρώπους, δύο άνδρες και μία γυναίκα, διαπιστώθηκαν νεκροί με το που έφτασαν σε νοσοκομεία, έχοντας υποστεί πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς», πρόσθεσε ο επιθεωρητής.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται ενώ προσπαθούν να συλλέξουν και υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στην μακρά και τραγική λίστα των θανάτων από επιθέσεις με όπλα στις ΗΠΑ και ενώ οι μνήμες είναι ακόμα νωπές από το μακελειό σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας.

Με διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε το Κογκρέσο την Παρασκευή να βρει τρόπο να περιορίσει τις πωλήσεις τουφεκιών εφόδου και στηλίτευσε, τους Ρεπουμπλικάνους που εναντιώνονται στη λήψη μέτρων.

«Πόσα ακόμη μακελειά είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε;» είπε ο αρχηγός του κράτους, επαναλαμβάνοντας στο δεκαεπτάλεπτο διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο ότι «φτάνουν πια» οι αέναα επαναλαμβανόμενες επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων, που βυθίζουν στο πένθος τις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ