ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Αθλήτρια έχασε τις αισθήσεις της μέσα στην πισίνα

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Αθλήτρια έχασε τις αισθήσεις της μέσα στην πισίνα
Άμεση ήταν η κινητοποίηση της προπονήτριάς της Άντρεα Φουέντες και λίγο μετά ενός ακόμη ατόμου που βούτηξαν στην πισίνα για να την βγάλουν έξω Nikola Krstic/MB Media / Contributor/GettyImages

Ένα ανησυχητικό περιστατικό έλαβε χώρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Βουδαπέστη κατά τη διάρκεια του τελικού ελεύθερου σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση, όπου η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η Αμερικανίδα αθλήτρια Ανίτα Άλβαρες αμέσως μετά το τέλος του προγράμματός της έχασε τις αισθήσεις της, ενώ βρισκόταν μέσα στο νερό, με αποτέλεσμα να αρχίσει να βυθίζεται.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της προπονήτριάς της Άντρεα Φουέντες και λίγο μετά ενός ακόμη ατόμου που βούτηξαν στην πισίνα για να την βγάλουν έξω, ενώ άμεσα έδρασε και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Ιδίως όμως η αστραπιαία κίνηση της Φουέντες, ήταν σωτήρια.

Η Άλβαρες μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Η Άλβαρες, η οποία έχει συμμετάσχει δύο φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μεταφέρθηκε με φορείο στο ιατρείο του κολυμβητηρίου κι από εκεί διακομίστηκε για εξετάσεις σε νοσοκομείο. Λίγο αργότερα η επικεφαλής της αμερικανικής ομάδας δήλωσε ότι «η Ανίτα είναι καλά» αποδίδοντας το επεισόδιο στο άγχος και την πίεση.

alvarez_kolimpisi.jpg
Η Ανίτα Άλβαρες

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ανίτα Άλβαρες χάνει τις αισθήσεις της μέσα στην πισίνα. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πριν από ένα χρόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο όταν και πάλι είχε βουτήξει για να τη σώσει ξανά η προπονήτριά της.

Η τηλεοπτική κάλυψη δεν έδειξε το περιστατικό καθώς ο σκηνοθέτης αμέσως έκανε ένα γενικό μακρινό πλάνο στο κολυμβητήριο.

Ωστόσο, έγινε αντιληπτό ότι κάτι σοβαρό συνέβη καθώς η αθλήτρια δεν εμφανίστηκε ποτέ για να ενημερωθεί για τη βαθμολογία της, που επίσης καθυστέρησε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ