ΚΟΣΜΟΣ

«The party is over»: Η Airbnb απαγόρευσε οριστικά τα πάρτι στα σπίτια της σε όλον τον κόσμο

«The party is over»: Η Airbnb απαγόρευσε οριστικά τα πάρτι στα σπίτια της σε όλον τον κόσμο
Pixabay

Τα πάρτι και τις εκδηλώσεις σε σπίτια που διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση στην πλατφόρμα της αποφάσισε να απαγορεύσει οριστικά η Airbnb, μετά την προσωρινή απόφαση που είχε λάβει εν μέσω της πανδημίας.

Η εταιρεία λέει ότι ο νέος κανονισμός έχει γίνει «πολύ περισσότερο από ένα μέτρο δημόσιας υγείας» από τότε που εισήχθη τον Αύγουστο του 2020.

«Εξελίχθηκε σε μια βασική πολιτική για την υποστήριξη των οικοδεσποτών μας και των γειτόνων τους», δήλωσε η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Η Airbnb ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ότι οι καταγγελίες περί διοργάνωσης πάρτι μειώθηκαν κατά 44% από τότε που εισήχθη για πρώτη φορά το μέτρο.

Εξαιρέσεις σε αυτή την παγκόσμια απαγόρευση ενδέχεται να γίνουν στο μέλλον για «εξειδικευμένους και παραδοσιακούς χώρους φιλοξενίας».

Παράλληλα αναφέρει πως καταργείται το όριο στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να φιλοξενούνται σε ένα σπίτι ανά πάσα στιγμή.

Το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία επέβαλε όριο 16 ατόμων λόγω ανησυχιών για την εξάπλωση του κορωνοϊού, διευκρινίζοντας πλέον πως «διάφοροι τύποι μεγαλύτερων σπιτιών μπορούν να στεγάσουν άνετα και με ασφάλεια περισσότερα από 16 άτομα - από κάστρα στην Ευρώπη μέχρι αμπελώνες στις ΗΠΑ έως μεγάλες παραθαλάσσιες βίλες στην Καραϊβική».

«Η κατάργηση αυτού του ανώτατου ορίου έχει σκοπό να επιτρέψει στους οικοδεσπότες να χρησιμοποιούν υπεύθυνα το χώρο στα σπίτια τους, ενώ παράλληλα συμμορφώνονται με την απαγόρευσή μας για ενοχλητικά πάρτι», ανέφερε.

Η εταιρεία άρχισε να βάζει περιορισμούς στα πάρτι το 2019, απαγορεύοντας τα πάρτι «ανοιχτής πρόσκλησης» και τα λεγόμενα «chronic party houses» που ενοχλούσαν τους γείτονες. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εταιρεία εισήγαγε μια επ' αόριστον απαγόρευση των πάρτι «για λόγους δημόσιας υγείας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ