ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Αντιδράσεις για τον Τριντό που τραγούδησε Queen δύο μέρες πριν την κηδεία της Ελισάβετ

Βρετανία: Αντιδράσεις για τον Τριντό που τραγούδησε Queen δύο μέρες πριν την κηδεία της Ελισάβετ
Ο Καναδός πρωθυπουργός και η συζύγός του στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Phil Noble/Pool Photo via AP

Αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό να τραγουδά το «Bohemian Rhapsody» των Queen δύο ημέρες πριν την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η Τριντό είναι ένας από τους ηγέτες του κόσμου που ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να συναντήσει τον βασιλιά Κάρολο Γ’ και να αποδώσει τα σέβη του στην κηδεία της Ελισάβετ.

Ο Καναδός πρωθυπουργός στο επίμαχο βίντεο που σχολιάζουν τα βρετανικά μέσα, μεταξύ των οποίων και η Daily Mail φαίνεται πως βρίσκεται στο λόμπι του ξενοδοχείου Corinthia Hotel και τραγουδάει τους στίχους: «Easy come, easy go. Little high, little low».

Στο πιάνο βρισκόταν ένας από τους πιο γνωστούς μουσικούς του Κεμπέκ, ο Γκρέγκορι Τσαρλς και το αυτοσχέδιο πάρτι στήθηκε λίγες ώρες μετά το δείπνο προς τιμήν της καναδικής αντιπροσωπείας για την κηδεία της βασίλισσας.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, εκπρόσωπος του Τριντό σε δήλωσή του ανέφερε ότι «μετά το δείπνο το Σάββατο, ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε μια μικρή συγκέντρωση με μέλη της καναδικής αντιπροσωπείας που είχαν μαζευτεί για να τιμήσουν τη ζωή της Αυτής Μεγαλειότητος. Ο Γκρέγκορι Τσαρλς, ένα γνωστός μουσικός από το Κεμπέκ, έπαιξε πιάνο στο λόμπι του ξενοδοχείου με ορισμένα από τα μέλη της καναδικής αντιπροσωπείας να ξεκινούν το τραγούδι και τον πρωθυπουργό να συμμετέχει».

Παράλληλα, τόνισε πως «τις προηγούμενες δέκα ημέρες ο πρωθυπουργός είχε λάβει μέρος σε αρκετές εκδηλώσεις για να εκφράσει τον σεβασμό του στη Βασίλισσα και όλη η καναδική αντιπροσωπεία έλαβε μέρος στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ».

Χρήστες στα social media εμφανίζονται διχασμένοι για το εάν είναι μια κίνηση ασέβειας να τραγουδά το γνωστό τραγούδι των Queen ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο θρηνεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ