ΚΟΣΜΟΣ

Νέα οργάνωση τρομοκρατών εμφανίστηκε στη Συρία, λέει η Ρωσία

Νέα οργάνωση τρομοκρατών εμφανίστηκε στη Συρία, λέει η Ρωσία
REUTERS/ RODI SAID

Μια νέα οργάνωση έκανε την εμφάνισή της στη Συρία με την επωνυμία «Χαγιάτ Ταχρίρ ας-Σαμ», η οποία απαρτίζεται από ομάδες τρομοκρατών και έχει περισσότερα από 25.000 μέλη, ανακοίνωσε ο Διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας στρατηγός Ίγκορ Κόρομποφ.

Ο Ρώσος στρατηγός δήλωσε στο φόρουμ «Army -2017», ότι η νέα αυτή οργάνωση δημιουργήθηκε από 70 ομάδες τρομοκρατών, αλλά και από ομάδες οι οποίες παλαιότερα ανήκαν στη μετριοπαθή αντιπολίτευση. Ο ίδιος είπε ότι οι ηγέτες των τρομοκρατών προσπαθούν αυτή την περίοδο να ενώσουν όλες τις ισλαμιστικές ένοπλες ομάδες που δρουν στη Συρία και να δημιουργήσουν μια νέα οργανωτική δομή, στην οποία θα παίζει βασικό ρόλο η «Τζεμπάτ Αλ Νούσρα». Η εν λόγω οργάνωση, όπως είπε ο Ρώσος στρατηγός, πραγματοποιεί επιχειρήσεις κατά των κυβερνητικών στρατευμάτων αλλά κατά της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στις επαρχίες του Χαλεπίου, της Δαμασκού, της Ιντλίμπ και Χάμα.

Ρώσοι στρατιωτικοί χρησιμοποίησαν νέους τρόπους κρυπτογραφημένης επικοινωνίας

Την ίδια ώρα, οι Ρώσοι στρατιωτικοί χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά μια νέα μορφή κρυπτογραφημένης τηλεπικοινωνίας, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης Τηλεπικοινωνιών των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Χαλίλ Αρσλάνοφ.

«Για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, χρησιμοποιήσαμε μια νέα μορφή οργάνωσης κρυπτογραφημένης τηλεπικοινωνίας χρησιμοποιώντας τα δίκτυα παροχών ξένων κρατών» δήλωσε ο ίδιος. Διευκρίνισε μάλιστα ότι με βάση τη νέα μορφή τηλεπικοινωνίας την ίδια στιγμή που η Διοίκηση των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία πραγματοποιούσε διεθνείς τηλεφωνικές συνομιλίες με τους συναδέλφους της Συμμαχίας, οι στρατιώτες μπορούσαν να επικοινωνούν με τους συγγενείς τους.

Ο Ρώσος αξιωματούχος είπε επίσης ότι εξαιτίας των πολεμικών επιχειρήσεων και των καταστροφών που υπέστησαν τα κέντρα τηλεπικοινωνιών, υπήρξε μεγάλη ζήτηση για κέντρα δορυφορικής επικοινωνίας, τα οποία εγκατέστησαν Ρώσοι στρατιωτικοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ