ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2016: Οδηγίες για την σωστή συμπλήρωση των εντύπων

Φορολογικές δηλώσεις 2016: Οδηγίες για την σωστή συμπλήρωση των εντύπων
Φορολογικές δηλώσεις (φωτογραφία αρχείου) ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Αναλυτικές οδηγίες, με τη μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων, για την συμπλήρωση του εντύπου Ε1 για τις φορολογικές δηλώσεις 2016, αλλά και των συνοδευτικών εντύπων Ε2 για τα εισοδήματα από ακίνητα και Ε3 για τα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων, δίνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Με τις απαντήσεις της στις πιο συχνά υποβαλλόμενες ερωτήσεις των φορολογουμένων η ΓΓΠΣ παρέχει διευκρινίσεις, μεταξύ άλλων, για το πώς μπορούν να μεταβληθούν στοιχεία ταυτότητας και οικογενειακής κατάστασης κάθε φορολογουμένου, όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί στον πίνακα 1 του εντύπου της φορολογικής δήλωσης, για το ποια ακριβώς ποσά εισοδημάτων έχουν προσυμπληρωθεί στο έντυπο Ε1 και πως αυτά μπορούν να διορθωθούν σε περίπτωση λάθους.

Απαντήσεις παρέχονται ακόμη στα ερωτήματα πως ακριβώς πρέπει να δηλωθούν τα στοιχεία των κατοικιών στον πίνακα 5 βάσει του οποίου ορίζονται τα τεκμήρια διαβίωσης, αλλά και στο πως δηλώνονται ΙΧ αυτοκίνητα, σκάφη, πισίνες κτλ.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε1

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε2

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε3

Πριν λίγες μέρες, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε έναν αναλυτικό οδηγό για την ορθή συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων 2016.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Περίπου 6.000.000 φορολογούμενοι θα έχουν χρονικό περιθώριο τριών μηνών, καθώς η προθεσμία υποβολής θα διαρκέσει ως τα τέλη Ιουνίου, για να συμπληρώσουν και να υποβάλουν το βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης, το οποίο έχει αλλάξει σε ελάχιστα σημεία σε σύγκριση με το περυσινό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ