ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ημερολόγιο Pirelli 2020: Αναζητώντας τη σύγχρονη Ιουλιέτα

Ημερολόγιο Pirelli 2020: Αναζητώντας τη σύγχρονη Ιουλιέτα
Pirelli.com

Το επόμενο ημερολόγιο της Pirelli είναι ντυμένο. Πιο ντυμένο από ποτέ, απόλυτα εναρμονισμένο στο πνεύμα της εποχής και δεν αναζητά το επόμενο sex-symbol, αλλά τη σύγχρονη Ιουλιέτα…

«Αναζητώντας την Ιουλιέτα» είναι ο τίτλος και το θέμα του ημερολογίου της Pirelli για το 2020. Τις φωτογραφίες για το ημερολόγιο τράβηξε ο Πάολο Ροβέρσι και για το ρόλο της Ιουλιέτας έκαναν «κάστινγκ» μπροστά στο φακό του οκτώ γυναίκες, ηθοποιοί και μοντέλα, οι οποίες θα μπορούσαν να φορέσουν το «κοστούμι» μιας σύγχρονης Ιουλιέτας. Η κόρη του φωτογράφου, Στέλα Ροβέρσι, είναι μια από αυτές και δεν είναι η πρώτη φορά που ποζάρει μπροστά στο φακό του πατέρα της.

25795 03 looking for juliet emma watson

Απόλυτη πρωταγωνίστρια, πάντως, είναι χωρίς αμφιβολία η Έμα Γουότσον. Η Βρετανίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια με τους 100 εκατομμύρια ακόλουθους στα social media, είναι γνωστή για του ρόλους της Ερμιόνης Γκρέιντζερ στο Χάρι Πότερ, αλλά και της Μπελ, στο Beauty and the Beast. Πέρα από την καριέρα της που μετράει ήδη δύο δεκαετίες, η Γουότσον είναι και πολύ γνωστή για την ακτιβιστική της δράση υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και παγκόσμια πρέσβης καλής θέλησης για την UN WOMEN.

25800 08 looking for juliet yara shahidi

Η παρουσία της Yara Shahidi στο καστ είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η Ιουλιέτα του 21ου αιώνα πρέπει να είναι μια πολύ δυναμική γυναίκα. Η Shahidi είναι ηθοποιός, μοντέλο και ακτιβίστρια, πιο γνωστή για το ρόλο της ως Ζόι Τζόνσον στις σειρές του ABC «Black-ish» και «Grown-ish». Η νεαρή σταρ δημιούργησε το Yara’s Club σε συνεργασία με την οργάνωση The Young Women’s Leadership Schools, στη Νέα Υόρκη. Ήταν εκπρόσωπος της Οργάνωσης DoSomething.Org και της καμπάνιας STEM της 3Μ, η οποία συγκέντρωσε πόρους για να αγοραστεί επιστημονικό υλικό για τα σχολεία που το χρειάζονται. Επίσης δούλεψε με το Λευκό Οίκο επί προεδρίας Ομπάμα. Η Yara είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων της γυναίκας και έχει εργαστεί με τα Ηνωμένα Έθνη και την πρωτοβουλία Girl Up για διεθνή θέματα.

25796 04 looking for juliet indya moore

Η Ίντιρα Μουρ είναι το πρώτο διεμφυλικό μοντέλο που περπάτησε σε μεγάλες πασαρέλες. Στα 24 της το ΤΙΜΕ την έχει ονομάσει έναν από τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον πλανήτη, επειδή διδάσκει σε όλους την ομορφιά της διαφορετικότητας. Η Μουρ έγινε διάσημη μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Pose», παραγωγής του Netflix.

25799 07 looking for juliet rosalia

Η Ροζαλία, είναι η Λατίνα πρωταγωνίστρια της καμπάνιας και εμπνέεται από την παράδοση την οποία εκτοξεύει στο μέλλον. Γεννημένη το 1993, η Καταλανή τραγουδίστρια έχει εκσυγχρονίσει το φλαμένκο, μιξάροντάς το με R&B, hip-hop και ηλεκτρονική μουσική. Αφού σπούδασε φλαμένκο για χρόνια, η Ροζαλία έφτασε στην κορυφή των τσαρτ και κέρδισε 3,9 εκατομμύρια ακόλουθους. Η πορεία της δεν ήταν χωρίς εμπόδια. Στα 17 της, έκανε μια επέμβαση στις φωνητικές χορδές και έπρεπε να αρχίσει από το μηδέν. Το Malamente, ένα από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια της, έχει περισσότερες από 90 εκατομμύρια θεάσεις στο YouTube.

25794 02 looking for juliet claire foy

Μια άλλη Ιουλιέτα που ξέρει να πολεμάει τις δυσκολίες είναι η Αγγλίδα ηθοποιός Κλερ Φόι. Λίγο μετά τα 18 της διαγνώστηκε με όγκο στο μάτι. Με το πρόσωπό της παραμορφωμένο από το πρήξιμο, η εμπειρία της έμαθε ότι στη ζωή υπάρχουν πολλά πράγματα πέρα από την ομορφιά. Σπούδασε στη δραματική σχολή της Οξφόρδης και έγινε διάσημη από το ρόλο της νεαρής βασίλισσας Ελισάβετ στη σειρά του Netflix «The Crown».

25793 01 looking for juliet chris lee

Η Κρις Λι, που το πραγματικό της όνομα είναι Li Yuchun, είναι μια Κινέζα ποπ σταρ, συνθέτης, ηθοποιός, σκηνοθέτης και εκπρόσωπος του Ιδρύματος Yumi's Loving Care Foundation. Το 2005, η Κρις έκανε το ντεμπούτο της στο κινέζικο talent show «Super Girl’s champion» και τον ίδιο χρόνο εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του αμερικανικού ΤΙΜΕ. Είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές εκπροσώπους της κινεζικής ποπ μουσικής και έχει πάρει πολλά διεθνή βραβεία. Το Ίδρυμα Yumi's Loving Care Foundation βοηθάει κυρίως τους εφήβους που έχουν ανάγκη. Είναι η μόνη Ασιάτισσα Ιουλιέτα και γι αυτό ο ρόλος της είναι πολύ σημαντικός στο ημερολόγιο.

25797 05 looking for juliet kristen stewart

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Κρίστεν Στιούαρτ είναι ένα σύμβολο της ελεύθερης αγάπης. Το «New Moon», sequel της ταινίας «Twilight», μιλάει για την αδύνατη αγάπη ανάμεσα στη Μπέλα Σουάν -που είναι άνθρωπος- και στο βαμπίρ Έντουαρντ. Η ιστορία έχει πολλά από το μύθο του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας: Όταν ο Έντουαρντ πιστεύει εσφαλμένα ότι η Μπέλα έχει πεθάνει, πηγαίνει κι αυτός να τελειώσει τη ζωή του στην Ιταλία. Όμως, αντίθετα με το δράμα του Σαίξπηρ, η Μπέλα καταφέρνει να τον σώσει.

25798 06 looking for juliet mia goth

Η ηθοποιός Μια Γκοθ είναι ίσως η πιο αμφιλεγόμενη για το ρόλο της Ιουλιέτας. Έχει παίξει το ρόλο της Τζο, στην ταινία «Nymphomaniac» του Λαρς Φον Τρίερ, απεικονίζοντας όλες τις ερωτικές φαντασιώσεις του γυναικείου φύλλου. Έπαιξε επίσης τη Σάρα στην ταινία «Suspiria», την οποία ο Λούκα Γκουαντανίνιο αφιέρωσε στον Ντάριο Αρτζέντο.

https://www.instagram.com/p/B0sV0_PnuYx

ΔΗΜΟΦΙΛΗ