ΕΛΛΑΔΑ

Χρεοκοπία Thomas Cook: Χάος στην Κέρκυρα από χιλιάδες εγκλωβισμένους τουρίστες

Χρεοκοπία Thomas Cook: Χάος στην Κέρκυρα από χιλιάδες εγκλωβισμένους τουρίστες
ΙΝΤΙΜΕ/ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Περισσότεροι από 3.000 τουρίστες βρέθηκαν «εγκλωβισμένοι» στην Κέρκυρα μετά την χρεοκοπία της Thomas Cook, ένα από τα ισχυρότερα βρετανικά brand names στον χώρο του τουρισμού στην Ευρώπη. 

Περισσότεροι από 3.000 τουρίστες βρέθηκαν «εγκλωβισμένοι» στην Κέρκυρα μετά την χρεοκοπία της Thomas Cook, ένα από τα ισχυρότερα βρετανικά brand names στον χώρο του τουρισμού στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπης Βούλγαρης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι οι περισσότεροι τουρίστες είναι Βρετανοί, ενώ ανάμεσά τους είναι Γάλλοι, Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι τουρίστες. «Αρκετές εκατοντάδες τουρίστες που οι διακοπές τους στο νησί ξεκινούσαν από σήμερα και δεν θα έρθουν, λόγω του "ναυαγίου" της της Thomas Cook», δήλωσε ο κ.Βούλγαρης.

Όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε, οι περισσότεροι τουρίστες έχουν ασφάλεια ταξιδιού και οι ασφαλιστικές εταιρείες θα αναλάβουν την επιστροφή των επισκεπτών στη χώρα τους, όμως οι παράμετροι της πτώχευσης του Thomas Cook είναι πολλές, μεταξύ αυτών οι ξενοδόχοι να μην έχουν πληρωθεί ακόμη για τα θερινά πακέτα διακοπών.

«Σήμερα αλλάζει ο χάρτης του τουρισμού σε όλο τον κόσμο», σημείωσε ο κ. Βούλγαρης, ο οποίος συνέστησε ψυχραιμία στους ξενοδόχους. «Ψυχραιμία στους ξενοδόχους να μην πληγεί ο τουρισμός μας. Σήμερα ζούμε μία "κοσμογονία" στον τουρισμό. Πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη μέρα», κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ