Αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

Ο Ερντογάν θα συνοδεύεται από 200 αστυνομικούς, κομάντος και πράκτορες της ΜΙΤ, ενώ περίπου 10 θωρακισμένα αυτοκίνητα, στα οποία θα επιβαίνουν οι αστυνομικοί της προσωπικής ασφάλειάς του, θα αποτελούν την αυτοκινητοπομπή του.

Στην Αθήνα βρίσκονται από τη Δευτέρα, 65 Τούρκοι αστυνομικοί και άλλοι 60 περίπου στην Θράκη, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος θα συνοδεύεται και από άλλα άτομα της φρουράς του, που θα φτάσουν μαζί του σήμερα το πρωί.

Από την ελληνική αστυνομία, για την υλοποίηση των μέτρων ασφάλειας του Ερντογάν, θα διατεθούν 2.800 αστυνομικοί, όλων των υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων, της ΕΚΑΜ και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Θα υπάρχουν ακόμα ελεύθεροι σκοπευτές σε όλα τα σημεία απ' όπου θα περάσει ο κ. Ερντογάν και η συνοδεία του, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ενώ θα διακόπτεται από την Τροχαία η κυκλοφορία στους δρόμους που θα περνάει η πομπή.