ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας της ΣΤΑΣΥ τη Δευτέρα

Στάση εργασίας της ΣΤΑΣΥ τη Δευτέρα

Τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 12 έως τις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (πρώην ΗΣΑΠ). Παράλληλα η ΣΤΑΣΥ προειδοποιεί με περεταίρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη να αποσύρει τις «απαράδεκτες, άθλιες και αυταρχικές τις απειλές» του για απολύσεις. Παράλληλα, ζητούν από το υπουργείο Υποδομών και τη ΣΤΑΣΥ να δρομολογήσουν λύσεις αναφορικά με τα προβλήματα που υπήρξαν στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

«Κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του νέου συστήματος έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο δίκτυο της ΣΤΑ.ΣΥ, σύμφωνα με τις εντολές του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη, η ταλαιπωρία των επιβατών ήταν πολύ μεγάλη και οι εντάσεις και οι διαπληκτισμοί με τους εργαζόμενους συνεχείς», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και συνεχίζουν:

«Βέβαια, ο κ. Σπίρτζης αρκέστηκε να επιδίδεται σε ανέξοδους λεονταρισμούς, απειλώντας τους εργαζόμενους με εισαγγελείς και πειθαρχικά και ουδόλως ασχολήθηκε με το πώς θα γίνει η μετάβαση από το χάρτινο στο ηλεκτρονικό εισιτήριο».

Υποστηρίζουν ότι το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα γίνει αιτία ταλαιπωρίας και θέτουν τα εξής πέντε ζητήματα:

1.Δεν υπάρχει καμία προετοιμασία για την αντικατάσταση στο τέλος του μηνός εκατοντάδων χιλιάδων χάρτινων καρτών με ηλεκτρονικές στα 15 σημεία πώλησης.

2. Δεν έχουν γίνει από τα αρμόδια Υπουργεία οι αναγκαίες ενέργειες για την ελεύθερη μετακίνηση των δικαιούχων (ΑΜΕΑ, άνεργοι κ.α)

3.Δεν έχει γίνει προμήθεια του αναγκαίου αριθμού ηλεκτρονικών εισιτηρίων για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της απλής διαδρομής. Έτσι, οι επιβάτες θα είναι αναγκασμένοι να αγοράσουν ημερήσιο εισιτήριο, που κοστίζει πολύ ακριβότερα.

4.Δεν έχουν ενημερωθεί οι επιβάτες για τη λειτουργία του νέου συστήματος.
5. Δεν έχει τοποθετηθεί σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών POS σε όλα τα εκδοτήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ